Diner/ Herfst en winter recepten/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische burgers met pompoen en Pulled Oats

Recept pompoen burger met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl

Vegetarische burgers zijn toch wel ultiem lekker en al helemaal als je de burgers zelf maakt. Deze burger is gemaakt van pompoen en Pulled Oats, een heerlijke seizoensburger! De burgers maak je makkelijk en snel zelf.

Zelf vegetarische burgers maken

De vegetarische burgers uit de supermarkt zijn natuurlijk lekker, maar ik vind een zelfgemaakte burger eigenlijk een veel betere optie! Ik vind het fijn om te weten wat er in mijn burger zit en zoveel mogelijk pure ingrediënten te gebruiken. Daarom heb ik Pulled Oats gebruikt als basis voor deze burger. Pulled Oats bestaat uit slechts 5 ingrediënten en heeft een hele fijne structuur. Door het toevoegen van Pulled Oats is deze burger ook lekker voedzaam (13,2 gram eiwitten per burger!); past dus perfect binnen een vegetarisch of veganistisch eetpatroon als je het mij vraagt!

Recept pompoen burger met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl
Een herfst burger met pompoen en Pulled Oats

Ik wilde een echte seizoensburger maken, eentje die perfect is voor een herfstige maaltijd. Dan moet ik toch wel meteen aan pompoen denken! Daarom mengde ik de gebakken en gekruide Pulled Oats met pompoen puree en pompoen pitten. Dit zorgt samen voor een heerlijke combi, die perfect in dit seizoen past.

Meer Pulled Oats recepten?

Neem dan eens een kijkje bij de recepten die ik eerder maakte:

Pulled Oats Empanada’s

Pulled Oats rijst bowl met mango

Mexicaanse plaattaart met Pulled Oats

Nasi Goreng met Pulled Oats

Indiase Butter Masala met Pulled Oats

Recept pompoen burger met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegetarische burgers met pompoen en Pulled Oats

Hoeveelheid: 4 burgers
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

4 hamburger broodjes
½ komkommer
1 tomaat
1 grote rode ui
1 avocado
1 tl citroensap
8 kleine augurkjes
peper en zout

De burgers:
1 verpakking Pulled Oats Naturel
450 gr blokjes pompoen
2 el pompoen pitten
2 tenen knoflook
2 tl gerookt paprikapoeder
3 el bloem
1 tl zout
zwarte peper
boter om in de bakken

Bereiding:

  1. Kook of stoom de blokjes pompoen gaar en prak tot een gladde puree. Breng de pompoen puree op smaak met peper en zout.
  2. Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in een beetje boter. Voeg hier de Pulled Oats en het gerookt paprikapoeder aan toe en bak ongeveer in 5 minuten licht krokant.
  3. Meng de pompoen puree met Pulled Oats, bloem en pompoenpitten. Kneed dit tot een egaal deeg en vorm hier 4 burgers van. Leg de burgers op een bord, het liefst tussen twee laagjes huishoudfolie. Leg de burgers minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat deze stevig worden.
  4. Snijd linten van de komkommer, bijvoorbeeld met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd ringen van de rode ui, plakjes van de tomaat en halveer ook de augurkjes. Bak de rode ui ringen zacht in een beetje boter.
  5. Schep het vruchtvlees uit de avocado en prak samen met het citroensap tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin, in ongeveer 6-8 minuten op middelhoog vuur.
  7. Snijd de broodjes doormidden, besmeer de onderkant met de avocado spread en verdeel de komkommer linten hierover. Leg hierop de burger, een plakje tomaat, wat augurkjes en de gebakken rode ui. Maak af met de bovenkant van het broodje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.