Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Vegetarische bolognese saus

Recept: Vegetarische bolognese saus

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 600 gr bruine linzen
  • 500 ml passata
  • 600 ml gepelde tomaten
  • 250 gr blokjes wortel
  • 200 gr bleekselderij in ringen
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • verse peterselie naar smaak
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie

Voor erbij:

  • Pasta naar keuze

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Bolognese pastasaus is misschien wel de aller lekkerste saus voor bij de pasta, vind je niet? Dit is een vegetarische versie van het recept, met linzen. En eigenlijk mis ik het gehakt helemaal niet in het recept. Hoe langer je de saus op het vuur laat staan, hoe lekkerder en intenser de smaak. 

Vegetarisch en of veganistisch

Dit recept is niet alleen vega, maar ook vegan, omdat er helemaal geen dierlijke ingrediënten in het gerecht verwerkt zijn. Indien je niet echt een fan van linzen bent, kun je natuurlijk ook vegetarisch gehakt gebruiken. Linzen zitten vol eiwitten, dus ook deze zul je niet missen.

Pastasaus of stoofgerecht

Heerlijk als saus voor door de pasta, maar deze saus vind ik ook erg lekker als stoofgerecht. Laat de saus dan een beetje langer zonder deksel op het vuur staan, zodat de saus een beetje meer indikt. Zo transformeer je het in een stoofgerecht, heerlijk met een stuk brood of met couscous.

Bereiding

Stap 1

Zorg dat alle groenten gesneden zijn, de ui gesnipperd en de knoflook fijn gehakt.

Stap 2

Verhit olijfolie in een pan en bak de ui lichtbruin. Voeg daarna de knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak dit ongeveer 5-7 minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak nog 3 minuten mee.

Stap 3

Hak de zongedroogde tomaten en voeg dit ook toe aan de saus.

Stap 4

Voeg vervolgens de passata, gepelde tomaten en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus ongeveer een uur op het vuur staan met de deksel op de pan. Heb je meer tijd? Hoe langer de saus op het vuur staat, hoe intenser de smaken.

Stap 5

Wanneer de saus klaar is, voeg dan op het laatste de linzen toe en verwarm kort mee.

Stap 6

Serveer met pasta of couscous.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

linzen wortel lunch hoofdgerechten bleekselderij pasta vegetarisch italiaans vegan bolognaise saus bolognese

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴