Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische bolognese saus

Vegetarische bolognese saus www.jaimyskitchen.nl

Bolognese pastasaus is misschien wel de aller lekkerste saus voor bij de pasta, vind je niet? Dit is een vegetarische versie van het recept, met linzen. En eigenlijk mis ik het gehakt helemaal niet in het recept. Hoe langer je de saus op het vuur laat staan, hoe lekkerder en intenser de smaak.

Vegetarisch/Veganistisch

Dit recept is niet alleen vega, maar ook vegan, omdat er helemaal geen dierlijke ingrediënten in het gerecht verwerkt zijn. Indien je niet echt een fan van linzen bent, kun je natuurlijk ook vegetarisch gehakt gebruiken. Linzen zitten vol eiwitten, dus ook deze zul je niet missen.

Pastasaus of stoofgerecht

Heerlijk als saus voor door de pasta, maar deze saus vind ik ook erg lekker als stoofgerecht. Laat de saus dan een beetje langer zonder deksel op het vuur staan, zodat de saus een beetje meer indikt. Zo transformeer je het in een stoofgerecht, heerlijk met een stuk brood of met couscous.

Vegetarische bolognese saus www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegetarische bolognese saus

Hoeveelheid: 6-8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + voorkeur 1 uur pruttelen

Ingrediënten:
600 gr bruine linzen
500 ml passata
600 ml gepelde tomaten
250 gr blokjes wortel
200 gr bleekselderij in ringen
8 zongedroogde tomaten
2 el Italiaanse kruiden
2 el tomatenpuree
peper en zout
verse peterselie naar smaak
1 witte ui
3 tenen knoflook
olijfolie

Voor erbij:
Pasta naar keuze

Bereiding:

  1. Zorg dat alle groenten gesneden zijn, de ui gesnipperd en de knoflook fijn gehakt.
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui lichtbruin. Voeg daarna de knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak dit ongeveer 5-7 minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak nog 3 minuten mee.
  3. Hak de zongedroogde tomaten en voeg dit ook toe aan de saus.
  4. Voeg vervolgens de passata, gepelde tomaten en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus ongeveer een uur op het vuur staan met de deksel op de pan. Heb je meer tijd? Hoe langer de saus op het vuur staat, hoe intenser de smaken.
  5. Wanneer de saus klaar is, voeg dan op het laatste de linzen toe en verwarm kort mee.
  6. Serveer met pasta of couscous.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply