Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

(Vegan) zalm met rijst, broccoli en spinazie

(Vegan) zalm met rijst, broccoli en spinazie

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 mootjes So Fine SoFish Fillets Salmon Style
  • 150 gr zilvervlies rijst
  • 300 gr broccoli
  • 300 gr spinazie
  • 1 el sesam zaadjes
  • 1 tl sesam olie
  • 150 ml ongeveer teriyaki saus

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Vegan zalm, yes! Deze 'zalm' is van soja gemaakt en is zo gekruid dat het echt naar zalm smaakt! In dit recept wordt het gecombineerd met groene groenten, rijst en teriyaki saus.

Is vegan zalm lekker? En smaakt het naar zalm?

Yes, de vegan zalm van SoFine is eigenlijk gemaakt van soja. Ze hebben echter zo met de smaak en structuur gespeeld dat het echt op zalm lijkt. Deze stukjes vegan zalm zijn heel lekker, dus ik ben erg blij met een vegan variant want ik ben zelf gek op zalm. Zalm en teriyaki saus zijn natuurlijk best een klassieke smaakcombinatie, dus ook bij deze vegan zalm is dit erg lekker! Deze SoFish Fillets Salmon Style komen bij mij zeker vaker op tafel te staan. Deze zijn momenteel bij Jumbo verkrijgbaar.

Dit recept is uiteraard ook enorm lekker met échte zalm!

Rijst bowl met groene groenten

De teriyaki saus is natuurlijk superlekker bij rijst gerechten. Deze rijstbowl heeft lekker veel groene groenten. Ik koos voor broccoli en spinazie, maar mocht je af willen wisselen dan zijn peultjes of sugarsnaps ook erg lekker. Ook avocado is erg lekker in deze rijstbowl.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking.

Stap 3

Maak de teriyaki saus zelf of gebruik kant-en-klare saus. Verdeel ongeveer 1 eetlepel teriyaki saus over de 1 fillet en herhaal met de tweede. Strooi over beide sesamzaadjes, maar houd een beetje over voor de garnering. Bak de vegan zalm 11 minuten in de oven.

Stap 4

Stoom of kook in de tussentijd de broccoli beetgaar in ongeveer 5 minuten. Wok de spinazie ongeveer 2 minuten in een beetje sesamolie.

Stap 5

Neem twee kommen, verdeel de rijst er in. Verdeel ook de broccoli en spinazie over de borden en serveer per bord 1 SoFish Fillet Salmon Style. Strooi de overgebleven sesamzaadjes over de spinazie en serveer met de overgebleven teriyaki saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst vis & zeevruchten broccoli zalm vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴