Diner/ Hoofdgerechten/ Rijst recepten/ Vis

(Vegan) zalm met rijst, broccoli en spinazie

Recept Vegan zalm met teriyaki saus www.jaimyskitchen.nl

Vegan zalm, yes! Deze ‘zalm’ is van soja gemaakt en is zo gekruid dat het echt naar zalm smaakt! In dit recept wordt het gecombineerd met groene groenten, rijst en teriyaki saus.

Is vegan zalm lekker? En smaakt het naar zalm?

Yes, de vegan zalm van SoFine is eigenlijk gemaakt van soja. Ze hebben echter zo met de smaak en structuur gespeeld dat het echt op zalm lijkt. Deze stukjes vegan zalm zijn heel lekker, dus ik ben erg blij met een vegan variant want ik ben zelf gek op zalm. Zalm en teriyaki saus zijn natuurlijk best een klassieke smaakcombinatie, dus ook bij deze vegan zalm is dit erg lekker! Deze SoFish Fillets Salmon Style komen bij mij zeker vaker op tafel te staan. Deze zijn momenteel bij Jumbo verkrijgbaar.

Dit recept is uiteraard ook enorm lekker met échte zalm!

Rijst bowl met groene groenten

De teriyaki saus is natuurlijk superlekker bij rijst gerechten. Deze rijstbowl heeft lekker veel groene groenten. Ik koos voor broccoli en spinazie, maar mocht je af willen wisselen dan zijn peultjes of sugarsnaps ook erg lekker. Ook avocado is erg lekker in deze rijstbowl.

Recept Vegan zalm met teriyaki saus en rijst www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegan zalm met rijst, broccoli en spinazie

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

2 mootjes So Fine SoFish Fillets Salmon Style of 2 zalm moten
150 gr zilvervlies rijst
300 gr broccoli
300 gr spinazie
1 el sesam zaadjes
1 tl sesam olie
ongeveer 150 ml teriyaki saus

Bereiding:

 1. Verwarm de oven op 200 graden.
 2. Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking.
 3. Maak de teriyaki saus zelf of gebruik kant-en-klare saus. Verdeel ongeveer 1 eetlepel teriyaki saus over de 1 fillet en herhaal met de tweede. Strooi over beide sesamzaadjes, maar houd een beetje over voor de garnering. Bak de vegan zalm 11 minuten in de oven.
 4. Stoom of kook in de tussentijd de broccoli beetgaar in ongeveer 5 minuten. Wok de spinazie ongeveer 2 minuten in een beetje sesamolie.
 5. Neem twee kommen, verdeel de rijst er in. Verdeel ook de broccoli en spinazie over de borden en serveer per bord 1 SoFish Fillet Salmon Style. Strooi de overgebleven sesamzaadjes over de spinazie en serveer met de overgebleven teriyaki saus.

Dit recept is tot stand gekomen middels een samenwerking met SoFine.

Recept: Vegan zalm met rijst, broccoli en spinazie

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Recept: Hoe maak je teriyaki saus? - Jaimy's Kitchen
  26 april 2019 at 18:43

  […] ik recepten waarbij ik teriyaki saus gebruikte. Denk bijvoorbeeld aan kip met teriyaki saus of (vegan) zalm met teriyaki saus. In beide recepten kun je natuurlijk deze lekkere zelfgemaakte saus […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.