Snacks/ Zoet

Recept: Vegan raw dadel brownies

Recept vegan raw brownies medjoul dadels www.jaimyskitchen.nl

Deze lekkere dadel brownies zijn makkelijk om te maken en smaken zoals een chocolade brownie! Gemaakt van dadels, cacao en noten zijn deze tussendoortjes een goede keus.

Dadel brownies

Deze brownies zijn gemaakt van dadels, cacao en noten. De brownies worden niet gebakken, maar gewoon rauw gegeten. Het enige wat je dus moet doen is het malen van de dadels met de noten. Lekker makkelijk én snel gemaakt. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Door de dadels zijn de brownies lekker zoet en door de noten hebben ze toch nog een beetje een bite. Het zijn echt mijn favo’s!

Gezondere tussendoortjes

Ondanks dat er toch veel suikers door de dadels in deze brownies zitten, is de combinatie met de noten wel een goede. Het zorgt er namelijk voor dat de suikers niet te snel opgenomen worden. Daarnaast zijn dit natuurlijke suikers en is dit natuurlijk altijd beter als je dit vergelijkt met de normale brownies. Deze brownies kun je ook zeker twee weken in de koelkast bewaren en nog iets langer in de vriezer.

Recept vegan raw brownies medjoul dadels www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegan raw dadel brownies

Hoeveelheid: 8-10 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

200 gr noten (walnoten, cashewnoten of amandelen)
40 gr cacao
250 gr dadels
40 gr havermout
2 el ahorn siroop of honing
1 tl kaneel

Topping:
125 gr chocolade 85%
30 gr walnoten

Benodigdheden:
een keukenmachine
bakpapier

Bereiding:

  1. Ontpit indien nodig de dadels. Zijn jouw dadels niet zacht genoeg? Laat deze dan eerst even weken in heet water. De dadels moeten lekker zacht zijn, anders kun je er geen plakkerig deeg van maken. Voeg de dadels in een keukenmachine. Voeg hierbij ook de cacao, noten naar keuze, havermout, ahorn siroop of honing en kaneel. Meng dit alles tot een glad geheel, maar er mogen ook nog wat stukjes noten te zien zijn. Mocht je geen geheel krijgen, voeg eventueel wat water of (plantaardige) melk toe, zodat het een plakkeriger mengsel wordt.
  2. Smelt in de tussentijd de chocolade au bain marie in een pannetje. Hak de walnoten grof.
  3. Neem een vel bakpapier en bekleed een schaal hiermee. Voeg hierin het dadel mengsel druk goed aan in alle randjes.
  4. Verdeel hier de chocolade overheen en voeg hierbij ook de gehakte walnoten over de chocolade.
  5. Laat dit ongeveer 30 minuten opstijven op een koele plek, zoals in de koelkast. Snijd vervolgens in 8 tot 10 stukjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.