Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegan mac & cheese met broccoli

Vegan mac & cheese met broccoli

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 160 gr ote macaroni
  • 100 gr sperziebonen
  • 250 gr broccoli
  • 50 gr panko of paneelmeel
  • 1 tl oregano
  • 1 potje vegan cheese sauce van Willicroft 280 gr
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wauw, een plantaardige mac and cheese, die nog lekkerder is dan het traditionele recept. Ik ben ontzettend enthousiast over dit gerecht waarbij ik de macaroni met boontjes en broccoli combineer.

Plantaardige mac & cheese met vegan kaas saus

Het leuke is dat ik deze vegan cheese sauce van Willicroft mocht proberen. Ik ben namelijk deelnemer van het Food Startup Programma van GreenFoodLab. Een mooi programma waarbij start-ups een duwtje in de rug krijgen. Ik mocht dus een aantal producten van Willicroft testen. Willicroft maakt plantaardige vervangers voor kaas. Denk aan vegan truffel sauce, vegan cheese fondue, die ik beide nog ga proberen.

Vegan mac & cheese

Bij kaas saus moest ik meteen aan een mac & cheese denken, iets wat sowieso nog op mijn lijstje stond om te maken. Deze saus wordt gemaakt van onder andere cashewnoten. En wauw, de smaak is echt ontzettend goed, geen flauwe bedoeling, maar echt heel erg smaakvol. Wij hebben echt enorm van dit recept genoten!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Was de snijbonen en snijd deze in kleinere stukjes. Was ook de broccoli en snijd kleine roosjes hiervan. Snijd ook de steel van de broccoli in stukjes.

Stap 3

Neem een pan met ruim water en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ongeveer in 12 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de broccoli toe. Giet vervolgens beide groenten af.

Stap 4

Kook in een andere pan de grove macaroni gaar en giet ook af.

Stap 5

Meng in een kommetje de panko met peper, zout en oregano.

Stap 6

Meng de macaroni met groenten en de vegan cheese sauce door elkaar. Voeg dit in een ovenschaal.

Stap 7

Verdeel de gekruide panko over de macaroni en bak nog ongeveer af in ongeveer 10 minuten in de oven, eventueel met de laatste minuten de grill erbij aan. Zorg dat de panko goudbruin is.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten pasta broccoli vegetarisch diner oven vegan bonen macaroni

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴