Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegan havermout koekjes met chocolade

Vegan havermout koekjes met chocolade

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr havermout
  • 100 gr tarwemeel
  • 120 ml amandelmelk of havermelk
  • 1.5 el cacaopoeder
  • 2 el agave siroop of ahorn siroop
  • 2 el pindakaas
  • 1 el gemalen lijnzaad + 2 water
  • een snuf zout
  • 1 tl vanille aroma
  • 70 gr rozijnen

Benodigdheden:

  • bakpapier

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze chocolade & pindakaas vegan havermout koekjes zijn lekker als tussendoortje of als ontbijt. Ook erg lekker om de koekjes in een beetje yoghurt of kwart te dippen! 

Het perfecte recept voor vegan havermout koekjes

Ik heb al enkele havermout koekjes gemaakt, zoals met dadels en glutenvrij en elke keer heb ik het recept proberen te verbeteren. Ik kan dan ook met enige trots zeggen dat deze samenstelling zeker geslaagd is. Je kan natuurlijk de toppings zelf varieren, maar het is belangrijk dat je eerst de basis op orde hebt. Dit recept heb ik met een flax egg gemaakt, wat dat is lees je in de volgende alinea.

Wat is een flax egg? Hoe maak je een flax egg?

Ja, die vragen begrijp ik wel. De naam komt van de Engelse naam Flaxseeds oftewel lijnzaad. Je zou het dus ook een lijnzaad ei kunnen noemen. Dit wordt vaak gebruikt in plantaardige recepten ter vervanging van een ei. Het is belangrijk dat je gemalen lijnzaad gebruikt. Meng dit met water en dan wordt de substantie een beetje plakkerig. Het heeft nu dezelfde bindende functie als een ei!

Chocolade en pindakaas koekjes

Een topcombinatie als zeg ik het zelf! Proef het koekjesdeeg tussendoor een keertje om te bepalen of jij een sterkere chocolade of pindakaas smaak wilt. Omdat er geen rauw ei in het recept zit, kun je dit deeg gewoon proeven!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Meng het lijnzaad met 2 el water en laat minimaal 5 minuten staan.

Stap 3

Voeg in een kom het tarwemeel met amandelmelk, vanille aroma en agave siroop of ahorn siroop. Meng goed door. Voeg vervolgens havermout, cacaopoeder, pindakaas en een snuf zout erbij. Kneep met de hand tot een deeg. Voeg als laatste het flax egg toe en de rozijnen. Meng goed door.

Stap 4

Maak je handen nat, zodat het deeg niet teveel aan je handen blijft plakken en vorm 9 koekjes ervan. Leg deze op het bakpapier.

Stap 5

Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Maar af met optioneel een beetje extra agave siroop of ahorn siroop.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet ontbijt havermout pindakaas chocolade hapjes & snacks vegan tussendoortje koekjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴