Koolhydraatarm/ Lunch/ Salades/ Vis

Recept: Tonijn salade in een spitskool wrap

Recept spitskool wrap met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Klinkt best spannend hé, maar dat valt reuze mee. In dit recept maak ik een tonijn salade met avocado. Dit wordt gerold in een blaadje geblancheerde spitskool en zo heb je een heerlijke koolhydraatarme en gezonde lunch!

Spitskool wraps

Beetje een fancy naam eigenlijk voor een geblancheerd blaadje spitskool, maar de naam komt wel het dichts in de buurt van wat het is. Belangrijk is om de kool eventjes te blancheren, omdat het anders niet mogelijk is om deze op te rollen tot een soort van burrito. Kook niet te lang, omdat het ook erg lekker is als de spitskool nog een beetje knapperig is. Door voor spitskool te kiezen in plaats van een bloem tortilla, maak je dit recept koolhydraatarm en daardoor net wat gezonder. Het is inmiddels een manier om extra groenten te eten op een dag! Afhankelijk van de grootte van de spitskool, kun je ongeveer 3-4 burrito’s maken.

Spitskool wraps met tonijn www.jaimyskitchen.nl
Recept: Tonijn salade in een spitskool wrap

Hoeveelheid: 3-4 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

3-4 blaadjes spitskool
1 blikje tonijn van 160 gram
1 avocado
1 lente uien
2 el yoghurt
1 el citroensap
35 gr augurk
peper en zout

Bereiding:

  1. Zet een pan op met water en breng aan de kook.
  2. Haal voorzichtig 3-4 blaadjes van de spitskool en was deze. Voeg deze blaadjes in de pan met water zodra deze kookt en blancheer de spitskool ongeveer 2-3 minuten, tot deze beetgaar is.
  3. Laat de blaadjes spitskool afkoelen en uitlekken op een theedoek.
  4. Snijd de lente ui in ringen en de augurk in kleine blokjes.
  5. Laat de tonijn uitlekken, prak de avocado fijn en meng vervolgens met de tonijn. Breng dit op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg hierbij ook de lente ui en augurk en meng.
  6. Neem nu een blaadje geblancheerde spitskool en leg hier een derde of vierde (afhankelijk van de grootte van de spitskool) van de tonijn op en rol tot je een burrito hebt. Herhaal dit met de overige ingrediënten.

Recept: Tonijn salade in een spitskool wrap

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.