Bijgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Tomaat en pompoen chutney

Tomaat pompoen chutney www.jaimyskitchen.nl

Heb jij al eens chutney gegeten? En wist je dat je deze best makkelijk zelf kunt maken? Dit is onwijs lekker om bij allerlei gerechten te eten. Dit is mijn recept van tomaat en pompoen chutney.

Chutney of relish

Volgens mij is het een beetje hetzelfde hoor, maar in ieder geval mijn recept noem ik chutney. Chutney eet je koud bij andere gerechten, zoals bij een lekkere vega burger of bij je eitje. Ook wordt dit veel als bijgerecht bij Indiase gerechten gegeten. In ieder geval, je kunt het echt bij van alles eten, gewoon lekker proberen!

Pompoen, ui en tomaat

Dat is de basis van de chutney. Je kunt ook bijvoorbeeld een mango chutney maken voor een iets zoetere variant. Terwijl ik in Nusa Lembongan was at ik een versie met pompoen. Dat vond ik zo onwijs lekker, dat ik besloot het na te maken. En het is een groot succes geworden, want zoals ik al zei, je kunt het eigenlijk wel overal bij eten. Ik kan me voorstellen dat je geen mosterd- en venkelzaadjes in huid hebt, maar het is echt wel de moeite waard om dit te kopen. Anders zou je ook ster anijs kunnen gebruiken in plaats van venkelzaad.

Tomaat pompoen chutney www.jaimyskitchen.nl
Recept: Tomaat en pompoen chutney

Hoeveelheid: 1 grote pot chutney
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
250 gr gemengde tomaten
170 gr kleine pompoen blokjes
1 rode ui
1 tl mosterdzaadjes
0,5 tl venkelzaadjes
2,5 el azijn
1 el suiker
zout naar smaak
chili poeder naar smaak
olie

Bereiding:

 1. Snijd de pompoen in hele kleine blokjes en kook deze gaar.
 2. Neem een pannetje en verhit hier olie in. Voeg de mosterdzaadjes, venkelzaadjes en rode ui toe en bak tot de ui glazig is.
 3. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het pannetje. Voeg azijn, suiker en chilipoeder toe. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen tot de tomaten helemaal zacht zijn. Voeg dan ook de pompoen blokjes toe. De chutney is klaar!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Recept: Vegan linzenburger met salade | Jaimy's Kitchen
  19 juni 2018 at 22:16

  […] chutney heb ik helemaal zelf gemaakt! Het recept heb ik al gedeeld en kun je hier vinden. Natuurlijk zou je ook chutney uit een potje kunnen […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.