Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tofu curry met tomaat en erwtjes

Tofu curry met tomaat en erwtjes

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 gr erwtjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 4 tomaten
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl mosterdzaadjes (optioneel)
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • een snuf chilipoeder
  • olie om in te bakken
  • zout

Tofu:

  • 350 gr tofu
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn poeder
  • chili
  • zout
  • 2 el zonnebloemolie

Voor erbij:

  • Rijst
  • Koriander

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Romige curries zijn favoriet! Dit recept voor een tomaten curry met tofu is ook lekker romig door de kokosmelk. Daarnaast is deze curry makkelijk en snel te maken. Heerlijk met rijst erbij!

Curry recept met tofu

Ik krijg nooit genoeg van een goede curry, dus ik vind het ook goed om hiermee lekker af te wisselen. Mijn favorieten zijn bijvoorbeeld pompoen curry, palak paneer curry en aubergine curry. Al moet ik zeggen dat ik een curry al snel lekker vind. Dit kan met rijst of linzen zijn, soms met kikkererwten. Deze curry serveer ik graag met rijst, zo vind ik het toch het lekkerst. In deze curry zit tofu, een geliefd ingrediënt in mijn keuken. Ik vind tofu zo ontzettend veelzijdig en het past dan ook heerlijk in deze curry. In dit recept heb ik de tofu lekker krokant gebakken en vervolgens aan de curry toegevoegd.

Bereiding

Stap 1

Laat de tofu goed uitlekken. Dit kun je het beste doen door het blok tussen twee bordjes te leggen, gewikkeld in keukenpapier met iets zwaars erop. Zo pers je het vocht uit de tofu.

Stap 2

Eet je dit gerecht met rijst? Kook de rijst dan volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 3

Snipper het uitje, hak de knoflook en gember. Snijd de tomaten in grove stukken.

Stap 4

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan op laag vuur. Voeg de gember en knoflook toe als de ui licht begint te kleuren. Voeg dan ook de mosterdzaadjes toe indien je deze gebruikt. Bak mee tot de mosterdzaadjes beginnen te knetteren in de pan. Voeg dan kurkuma, komijn en koriander toe en bak nog eventjes mee. Voeg vervolgens de tomaten toe.

Stap 5

Roer even door en voeg kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en chilipoeder. Laat zachtjes pruttelen. Voeg na 5 minuten ook de erwtjes toe.

Stap 6

Snijd de tofu in blokjes en marineer met zonnebloemolie, kurkuma, komijn, chili en zout. Bak vervolgens, zonder extra olie, de tofu lekker krokant in een pannetje.

Stap 7

Serveer de curry met de krokante tofu, koriander en rijst.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

linzen tomaat hoofdgerechten kikkererwten rijst tofu erwten vegetarisch curry aziatisch indiaas vegan lente tempeh erwtjes tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴