Aziatisch/ Curry/ Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Thaise vis curry met kokosmelk

recept vis curry www.jaimyskitchen.nl

Deze romige Thaise curry gevuld met drie soorten vis en kokosmelk heb je lekker snel klaar gemaakt. Heerlijk met rijst, maar je zou dit recept ook met noedels kunnen maken.

Thaise curry met drie soorten vis

In een Thaise curry hoort natuurlijk kokosmelk voor een heerlijke romige curry. Daarnaast vind ik dat vissaus ook niet kan missen, om die echte Thaise smaak te krijgen. Deze vis curry kun je maken met één soort vis zoals zalm of kabeljauw, maar het is extra lekker om deze curry met verschillende soorten vis te maken. Ik gebruikte namelijk kabeljauw, zalm en tonijn.

Makkelijk en snelle curry met kokosmelk

Deze curry kun je binnen 20 minuten op tafel hebben staan. Natuurlijk komt dit doordat ik gebruik maak van currypasta. Deze zou je ook zelf kunnen maken, maar je hebt veel ingrediënten nodig en de kant-en-klare versies zijn ook erg lekker. Naast een beetje snijwerk, staat de curry lekker snel op tafel en ben je zó klaar!

recept vis curry www.jaimyskitchen.nl
Recept: Thaise vis curry met kokosmelk

Hoeveelheid: 2 personen – kan voor 3 personen, maar voeg dan meer rijst toe
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

300 gr vis mix (ik gebruik een mix van zalm, tonijn en kabeljauw)
120 gr rijst
200 gr peultjes
1 el gele curry pasta
2 wortels of 1 grote winterpeen
400 ml kokosmelk
1 el vissaus
1 limoen
½ rode peper
5 gr koriander
olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Schil de wortel en halveer deze. Snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd de peultjes in reepjes. Snijd de rode peper in ringen. Hak de koriander fijn en snijd de limoen in partjes.
  3. Verhit een beetje olie in de pan en roerbak de wortel ongeveer 3 minuten. Roerbak vervolgens ook de peultjes meet voor in minuut en voeg dan de gele curry pasta toe. Bak nog 1 minuut mee en voeg vervolgens de kokosmelk en vissaus toe.
  4. Voeg de stukjes vis toe en laat op middelhoog vuur, net tegen het kookpunt, ongeveer 5 minuten mee sudderen tot de vis gaar is.
  5. Serveer de curry met rijst, rode peper ringen, koriander en partjes limoen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.