Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Summer rolls met garnalen en pinda dipsaus

Summer rolls met garnalen en pinda dipsaus

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 8 rijstvellen
  • 1 mango
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • boekweit noedels
  • koriander
  • 12 garnalen
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Dipsaus:

  • 0.5 tl geraspte gember
  • 2 el pindakaas
  • 1 el citroensap
  • 1 tl sojasaus
  • ½ rode peper
  • 2 el water
  • 1 tl sesamolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Summer rolls zijn rolletjes van rijstvellen vol met gezonde ingrediënten. Ze zijn vers, fris en perfect als lichte maaltijd. De combinatie van mango, garnalen en de pinda saus zijn erg lekker in dit recept.

Summer rolls van rijstvellen

Het zijn eigenlijk een soort loempia's, maar dan een gezonde versie. Deze zijn namelijk gemaakt van rijstvellen en gevuld met lekkere verse ingrediënten. Al eerder maakte ik varianten van summer rolls, misschien vind je deze ook lekker:

Bereiding

Stap 1

Hak de knoflook zo fijn mogelijk. Je kunt de knoflook ook raspen.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de garnalen in de lengte door, zodat je platte, gehalveerde garnalen hebt. Deze zijn makkelijker om in de summer rolls te rollen.

Stap 3

Kook de boekweit noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water.

Stap 4

Snijd komkommer in reepjes en snijd linten van de wortel. Snijd ook reepjes van de mango.

Stap 5

Voeg water in een diepe, grote kom en leg een plat bord klaar. Neem een rijstvel en dip deze in het water, slechts 30 seconden. Leg het rijstvel op het bord neer. Voeg wat boekweit noedels op het rijstvel, een beetje komkommer en wortel en een paar reepjes mango. Leg hier 3 (halve) garnalen op. Vouw als eerste de onderkant dicht, vervolgens de zijkanten en rol de summer roll dicht.

Stap 6

Herhaal dit met alle rijstvellen.

Stap 7

Snijd de rode peper in ringen. Verhit een beetje sesamolie in een pannetje en roerbak de rode peper en gember hier 30 seconden in. Voeg hierbij de pindakaas en het water. Roer goed door en voeg de sojasaus erbij. Zet het vuur uit. Laat een beetje afkoelen en breng op smaak met het citroensap. Serveer de saus koud bij de summer rolls.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel lunch hoofdgerechten mango vis & zeevruchten garnalen zomer aziatisch diner summer rolls

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴