Diner/ Herfst en winter recepten/ Kerstrecepten/ Nagerechten/ Zoet

Recept: Stoofpeertjes nagerecht met chocoladesaus

Recept stoofpeertjes dessert met chocoladesaus www.jaimyskitchen.nl

Dit feestelijke recept voor Kerst van stoofpeertjes met amandel en chocoladesaus is erg lekker. Daarnaast is het een stress-vrij recept, omdat het erg goed voor te bereiden is!

Recept voor stoofpeertjes + alcoholvrije stoofpeertjes

Dit recept staat natuurlijk al langere tijd online op Jaimy’s Kitchen, een heerlijk basisrecept die niet mag ontbreken tijdens Kerstmis. Of, de dagen in de loop naar Kerst. Eerder deelde ik het recept voor Stoofpeertjes met port. Die kun je perfect gebruiken als basis voor dit recept. Echter, het kan ook zijn dat je alcoholvrije stoofpeertjes wilt maken. Dit kun je doen door druivensap (ik gebruik de Merlot druivensap van AH), met 30 gr suiker te mengen, een kaneelstokje en een steranijs. Stoof hier de peertjes in.

Stress-vrij Kerstrecept

Vaak heb je na het hele kerstdiner geen zin meer om nog lang in de keuken te staan voor het nagerecht, toch? Ik vind het dus perfect wanneer het dessert goed voorbereid kan worden, zodat het snel op tafel staat. En dat kan met dit recept. Het is slechts een kwestie van de chocoladesaus verwarmen, eventueel de peertjes nog eens warm maken en serveren! Simpel toch? En geloof me, dit recept gaat zeker in de smaak vallen, wij hebben er van gesmuld!

Recept stoofpeertjes dessert met chocoladesaus www.jaimyskitchen.nl
Recept: Stoofpeertjes nagerecht met chocoladesaus

Hoeveelheid: 4 desserts
Bereidingstijd: 10 minten + de stoofpeertjes bereiden

Ingrediënten:

12 stoofpeertjes
100 gr amandelspijs
100 gr chocolade (puur)
50 ml slagroom

Bereiding:

  1. Bereid, indien nodig de stoofpeertjes.
  2. Snijd de stoofpeertjes vanuit de onderkant in en verwijder het klokhuis. Zorg dat het peertje verder heel blijft tot aan het steeltje. Snijd indien nodig een stukje van de onderkant zodat de peertjes rechtop kunnen staan.
  3. Draai 12 balletjes van het amandelspijs en stop tussen elk stoofpeertje een balletje spijs.
  4. Verwarm de chocolade au-bain-marie en voeg de slaroom toe als de chocolade gesmolten is.
  5. Serveer per persoon drie peertjes met amandelspijs en giet een beetje chocoladesaus er overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.