Diner/ Kerstrecepten/ Nagerechten/ Zoet

Recept: Stoofpeertjes met twee kleuren

Stoofpeertjes met witte wijn en bessensap Kerst recept www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke zoete stoofpeertjes zien er feestelijk uit door de twee verschillende kleuren. Geel door kurkuma en rood door het bessensap of rode port. De peertjes staat zeker mooi op tafel tijdens het kerstdiner.

Stoofpeertjes als kerst recept

Kerst recepten zijn vaak klassiek en dat zijn deze stoofpeertjes ook. Toch vind ik het nog steeds erg lekker om stoofpeertjes te maken in de koude maanden en ook tijdens Kerstmis. Alleen vind ik het dan wel weer erg leuk om een kleine twist aan het basisrecept te geven. In dit geval is dat de mooie rode kleur aan de onderkant van de peertjes. Twee verschillende kleuren in één peertje, dat ziet er leuk uit toch?!

Verschillende soorten stoofpeertjes

Al eerder maakte ik stoofpeertjes. De witte stoofpeertjes die ik eerder maakte waren namelijk het basisrecept voor deze peertjes. In dat recept maakte ik er een lekkere crumble bij en in dit recept maak ik er twee-kleuren stoofpeertjes van.

Recept stoofpeertjes met twee kleuren www.jaimyskitchen.nl
Recept: Stoofpeertjes met twee kleuren

Hoeveelheid: 10 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten stoven + 20 minuten wachten

Ingrediënten:

10 stoofpeertjes
2 el citroensap
400 ml witte wijn
300 ml water
150 gr witte suiker
3 steranijs
1 tl kurkuma
4 plakjes gember
1 el maïzena
200 ml bessensap of rode port

Bereiding:

  1. Schil de peertjes.
  2. Neem een pannetje en voeg hierin de witte wijn, het water, suiker, plakjes gember, steranijs, kurkuma en de suiker. Breng dit op laag vuur aan de kook. Houd dit nu tot net niet aan de kook. Leg de peertjes in het pannetje.
  3. Laat de peertjes ongeveer 45 minuten stoven.
  4. Voeg vervolgens maïzena aan het pannetje en roer goed door tot er een stroperige vloeistof ontstaat.
  5. Als de peertjes gaar zijn, leg deze dan in een diep bordje. Voeg hierbij het bessensap of de rode port en laat zo ongeveer 20 minuten staan zodat het sap in de peertjes trekt en zo de onderkant van de peertjes rood kleuren.
  6. Dip vervolgens de peertjes in de saus voor een mooie glans.
  7. Serveer de peertjes met een beetje van de gebonden saus.

Recept: Stoofpeertjes met twee kleuren

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.