Hapjes & Dips/ Snacks/ Vega & Vegan

Recept: Spinazie feta filodeeg rolletjes – Turkse Börek

Recept Spinazie feta filodeeg rolletjes www.jaimyskitchen.nl

Het recept voor deze filodeeg rolletjes is een favoriet, door de heerlijke vulling van feta en spinazie. Dit is in de Turkse keuken de Börek. De zachte en smaakvolle vulling past perfect bij het knapperige filodeeg, het perfecte tussendoortje of hapje!

Smaakvolle hapjes met spinazie en feta

Dat zijn deze knapperige filodeeg rolletjes zeker! Hoeveel je er van kunt maken is een beetje afhankelijk van het filodeeg, de vorm ervan en de hoeveelheid natuurlijk. Ik maakte 10 rolletjes met 225 gram deeg. Het is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van hoe strak je de rolletjes oprolt en hoeveel vulling er daardoor in gaat. Houd de hoeveelheid onderstaand een beetje aan als richtlijn. Het zullen er toch nooit genoeg zijn, want je blijft er lekker van eten!

Recept Spinazie feta filodeeg rolletjes www.jaimyskitchen.nl
Recept: Spinazie feta filodeeg rolletjes – Turkse Börek

Hoeveelheid: 10 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

20 plakjes filodeeg
300 gr spinazie
150 gr feta kaas
1 ei
1 ui
2 teentjes knoflook
4 el vloeibare boter
2 el sesamzaadjes
olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Haal het filodeeg uit de vriezer en uit de verpakking en laat onder een theedoek ontdooien. Maak in de tussentijd de vulling.
  3. Snipper het uitje en en hak de knoflook. Fruit beide aan in een beetje olie in de pan. Voeg na ongeveer 4 minuten ook de spinazie toe en laat deze volledig slinken. Voeg vervolgens de spinazie in een vergiet of zeef en pers al het vocht eruit. Het is belangrijk dat de spinazie niet meer nat is, anders krijg je geen knapperige filodeeg rolletjes.
  4. Meng nu de spinazie met de feta kaas.
  5. Neem een vel filodeeg en besmeer met vloeibare boter. Leg hier een vel filodeeg overheen. Voeg een beetje van de vulling horizontaal over het deeg en laat de randjes vrij, vouw de randjes naar binnen en rol tot een mooi rolletje. Herhaal met de overige ingrediënten.
  6. Klopt het eitje en besmeer de filodeeg rolletjes met het ei. Strooi sesamzaadjes over de filodeeg rolletjes en bak deze in ongeveer 14 minuten gaar en knapperig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.