Ontbijt/ Smoothies & Drankjes

Recept: Smoothie met kiwi, spinazie en avocado

Groene smoothie met kiwi spinazie en avocado www.jaimyskitchen.nl

Deze smoothie is heerlijk romig en lekker groen. Er zit niet alleen lekker zoet fruit in verwerkt, maar ook groenten, munt en zelfs frisse citroen. Perfect om de dag mee te beginnen of als tussendoortje.

Groene smoothie

Mooi kleurtje toch?! Ik hoop niet dat de kleur van de smoothie je tegen zal houden, want deze is ontzettend lekker! Het groene komt onder andere van de spinazie. Spinazie is een geweldige groente voor in je smoothie, omdat de smaak volledig wegvalt tegenover de rest van de zoetere fruitsoorten. Daarnaast is het belangrijk om groenten toe te voegen aan je smoothie, zodat de smoothie geen suikerbom zal worden. Het is namelijk geen goed idee om alleen fruit in je smoothie te stoppen. De vezels van het fruit worden namelijk helemaal klein gemaakt, waardoor je lichaam de smoothie als suiker op zal nemen. Maar no worries, daar heb ik in deze smoothie rekening mee gehouden.

Munt, avocado en citroen in je smoothie

Deze twee ingrediënten heb ik er op het laatste aan toegevoegd en dat was ontzettend lekker! Dit geeft echt de smoothie een frisse kick! Echt een aanrader, maar ook zonder die twee ingrediënten is de smoothie heerlijk. Daarnaast heb ik avocado toegevoegd voor de romigheid.

Tip: voeg de bananen de dag van te voren in de vriezer, dan krijg je een heerlijke koude smoothie. Let er wel op dat jouw blender geschikt is voor bevroren fruit! Weet je dit niet zeker? Gebruik dan gewoon een verse banaan, want anders kan je blender kapot gaan!

Recept groene smoothie met munt en kiwi www.jaimyskitchen.nl
Recept: Smoothie met kiwi, spinazie en avocado

Hoeveelheid: 1 smoothie
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

1 kiwi
1 handje spinazie
½ banaan
½ avocado
100 ml water
125 ml (haver)melk
½ takje munt
½ citroen

Benodigdheden:
een blender

Verdubbel de ingrediënten voor twee smoothies, zoals ik gedaan heb. Ik heb voor het oog een beetje hennepzaad toegevoegd!

Bereiding:

Voeg alle ingredienten in de blender en blend dit tot een gladde smoothie. Zorg dat je de water en (haver)melk stap voor stap toevoegt, zodat je de juiste dikte krijgt. Voeg indien nodig meer of minder water toe.

Recept: Smoothie met kiwi, spinazie en avocado

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.