Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Scampi's met Pernodsaus

Scampi's met Pernodsaus

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 225 gr linguine
  • 200 ml Heinz ketchup
  • 175 ml kookroom
  • 3 el pastis
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stronk broccoli
  • 5 gr peterselie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze pasta is een ontzettende favoriet, garnalen met een romige saus, spaghetti en broccoli.

Zelf een lekkere pasta avondmaaltijd maken

Toen laatst twee vriendinnen bij mij kwam eten gaf ik ze een belangrijke taak; de één kiest een wereldkeuken uit en de ander een ingrediënt. Zo koos Esmee de Italiaanse keuken, waar Evy vervolgens Scampi's als ingrediënt selecteerde. Nu was het aan mij de taak om hiermee een gerechtje te bedenken. Nu kon ik mij herinneren dat ik ooit een ontzettend lekker recept geleerd heb met scampi's in een overheerlijke Pernod saus.

Pastis als basis voor de saus

Of eigenlijk moet ik Pastis zeggen, dat is namelijk de naam van de drank, Pernod is een merk. Dit werd me uitgebreid uitgelegd in de drankenhandel toen ik een flesje wilde kopen. De Pastis zorgt voor een heerlijke, diepe anijssmaak aan de pasta saus. Het is subtiel hoor, maar door deze toevoeging smaakt de saus echt bijzonder, vind ik zelf.

 

Bereiding

Stap 1

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de linguine volgens de verpakking.

Stap 2

Snipper het uitje en rasp de knoflook, fruit deze vervolgens aan. Voeg na een paar minuten tomatenketchup aan de ui en knoflook toe, roer even door en voeg room toe. Voeg pasti na 2 minuten toe en laat een paar minuten sudderen.

Stap 3

Snijd de broccoli in roosjes kook of stoom gaar. Hak de peterselie fijn.

Stap 4

Voeg de garnalen en rode peper  nadat de saus ongeveer 5 minuten geprutteld heeft toe, mag je de scampi's toevoegen evenals de rode peper. 

Stap 5

Giet de pasta af en voeg aan de pernodsaus met garnalen toe. Meng goed en serveer met broccoli en gehakte peterselie. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen pasta broccoli room scampi pernod linguine

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴