Bijgerechten/ Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Salade van aardappel en bieten

salade aardappel en biet www.jaimyskitchen.nl

Geroosterde groenten zijn echt mijn favoriet. Dit recept bevalt krieltjes, gele bieten en wortel. Voeg gerust groenten naar je eigen smaak toe. Deze salade is heerlijk als lunch, bijgerecht of wat dacht je voor bij de BBQ?

Groenten roosteren in de oven

Het is zó makkelijk, neem je favoriete groenten, snijd je in hapklare stukken en zorg dat ze met een klein laagje olie bedekt zijn. De oven zal verder zijn werk doen. Schorseneren zijn wellicht niet de meeste voor-de-hand-liggende groentesoort, maar probeer het eens! Ze zijn namelijk echt onwijs lekker en ook uit de oven! En wanneer je geen gele bieten kunt vinden, geen probleem, want rode bieten zijn net zo lekker.

Salade als bijgerecht

Ja, dit is erg lekker bijvoorbeeld voor bij de BBQ, of gewoon als bijgerecht. Zelf vind ik het ook erg lekker om deze koude salade als lunch te eten. Echt een perfect recept als left-over. Want de dag nadat je de salade gemaakt hebt, zijn de smaken vaak nog een beetje intenser.

salade aardappel en biet www.jaimyskitchen.nl
Recept: Salade van aardappel en bieten

Hoeveelheid: 4-5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:
400 gr krieltjes
1 kg gele bieten
200 gr wortel
1-2 el gehakte peterselie
1 tl oregano
2-3 el yoghurt
2 tenen knoflook
1 el mayonaise
1 tl citroensap
peper en zout
olijfolie
optioneel: 250 gr schorseneren

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de bieten in plakjes, was de krieltjes goed en halveer indien nodig. Schil indien nodig de wortelen en snijd ik stukjes. Gebruik je schorseneren? Schil en snijd deze dan ook in stukjes.
  3. Giet een beetje olijfolie bij de groenten en zorg dat alle groenten een laagje olie hebben. Hak de knoflook fijn en voeg dit samen met de oregano bij de groenten.
  4. Rooster de krieltjes en groenten gaar in 30-45 minuten.
  5. Laat alles goed afkoelen en meng in een kommetje mayonaise, yoghurt, citroensap, peper, zout en gehakte peterselie met de krieltjes en groenten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply