Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met geroosterde aubergine

Salade met geroosterde aubergine

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 70 gr sla
  • 100 g cherrytomaat
  • 200 gr kikkererwten
  • 70 gr olijven
  • 1 avocado
  • 0.5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Dressing:

  • 1 el (soja) yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze salade met kikkererwten en geroosterde aubergine is heerlijk vullend en dus perfect voor een maaltijd salade. Extra lekker met een zelfgemaakte, romige dressing.

Veelzijdige groente in een salade

Aubergines zijn zó veelzijdig. Ik bedoel, we weten allemaal dat aubergines lekker zijn in een stoofgerecht of een melanzane, maar aubergine kan ook erg goed in een salade. De aubergine zal door de vezels een vol gevoel geven. Een goed ingrediënt dus voor een maaltijd salade. Deze salade kan natuurlijk ook als lunch, maar serveer dan slechts een halve aubergine per persoon. In dit recept is de aubergine geroosterd in de oven en op smaak gemaakt met gerookt paprika poeder. Wil je meer recepten zien met aubergine? Kijk dan eens op aubergine.nl. Er staat zelfs een leuke winactie online waarbij je €250 kunt winnen!

Zachte kikkererwten

De truc is het stomen van de kikkererwten! Daarvan worden ze heerlijke zacht van smaak en textuur. Een beetje zout maken de kikkererwten ook lekker en natuurlijk kun je wat extra kruiden toevoegen indien je dat lekker vindt.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aubergines en snijd elke halve aubergine in. Meng 1 eetlepel olijfolie met het gerookt paprikapoeder. Wrijf de halve aubergines in met de gerookte paprika olie. Bak nu de aubergines ongeveer 30 minuten in de oven of tot de aubergines zacht zijn.

Stap 2

Voeg een laagje water in een koekenpan. Giet de kikkererwten af, spoel deze en voeg ze in de koekenpan. Voeg een beetje zout toe aan de kikkererwten en zet het vuur halfhoog. Bedenk met een deksel, zodat de kikkererwten kunnen stomen, daar worden ze zacht van. Stoom ongeveer 5-10 minuten.

Stap 3

Halveer de cherrytomaten en snijd blokjes van de avocado. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen.

Stap 4

Maak de salade door de sla, olijven, avocado en cherrytomaten te mengen. Voeg ook de kikkererwten toe aan de salade. Serveer met de dressing en de geroosterde aubergine.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch avocado hoofdgerechten kikkererwten aubergine vegetarisch diner oven vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴