Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades/ Vis

Recept: Salade met Gerookte makreel

Vandaag weer een healthy recept, voor wanneer je een lichte maaltijd wilt eten. Zelf vind ik dit lekker voor het sporten of wanneer ik een paar dagen veel gegeten heb. De salade is namelijk vullend, de makreel bevat goede vetten en ik heb geen opgeblazen gevoel wanneer ik deze salade gegeten heb. De lauwwarme paddestoelen maken dit gerecht echt af voor mij!

Ik heb trouwens deze donkere dagen meer moeite met foto’s schieten van mijn gerechten, omdat het buiten al donker is. Hierdoor ben ik zelf niet altijd tevreden met de foto’s, maar helaas gaat het niet anders. Ik kan niet beginnen met koken in de middag zodat ik foto’s kan maken met daglicht, omdat ik een fulltime baan heb. Maar, ik doe mijn best!

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 gerookte makreel of makreel filets
– een handje vol met speurzin bonen
– gemixte paddestoelen (kastagne, oesterzwam, shii-take)
– krulsla melange
– 1 avocado
– 10 cherry tomaatjes
– peper&zout
– 1 tot 2 eetlepels yoghurt
– een beetje citroensap
– olijfolie

Makreel salade 1

Hoe maak je het?

  1. Begin met het schoonmaken van de makreel wanneer je een hele makreel gekocht hebt. De graatjes moeten verwijderen worden. Dit doe je door de makreel als het ware te plukken. Heb je makreel filets gekocht? Dan kun je deze ook in kleine stukjes verdelen.
  2. De makreel maak je aan met een beetje yoghurt, een klein beetje citroensap en peper en zout. Dit alles héél licht.
  3. Blancheer de boontjes tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  4. Snij de paddestoelen in plakjes of partjes en bak deze in een scheutje olijfolie. Deze mag je op smaak brengen met peper en zout.
  5. Snij de avocado in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  6. Verdeel nu de sla over een schaal en verdeel hier de boontjes, cherry tomaatjes en avocado over.
  7. Vervolgens verdeel je ook de makreel over de salade en als laatste de paddestoelen.
  8. Smullen maar!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.