Diner/ Het salade recept van food bloggers/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades

Recept: Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Salade van gebakken geitenkaas, rode biet en bramen CULINEA www.jaimyskitchen.nl

Deze salade met bramen, wortel en rode biet heeft heerlijke krokante geitenkaas plakjes als speciaal ingrediënten. Die maak je ook zelf in dit recept!

Hoi mijn naam is Hanneke en mijn blog heet culinea.nl.

Mijn wieg heeft letterlijk en figuurlijk in een keuken gestaan. Namelijk in de keuken van het restaurant van mijn ouders. Mijn vader en moeder konden allebei heel goed koken en hebben ons de liefde voor lekker eten meegegeven. Van jongs af aan namen ze alle vijf(!) kinderen mee naar restaurants en nee …. geen kindermenuutje voor ons, maar lekker eten waar we zin in hadden.

Culinea
Mijn ouders hadden diverse horecabedrijven en vonden het logisch dat de kinderen deze zouden overnemen. Daarom werkte ik in het restaurant, al jong in de spoelkeuken daarna in de keuken en op mijn 14e ook in de bediening. Toen heb ik de benodigde horeca diploma’s gehaald.

Ik ben opgegroeid met de klassieke Franse keuken, maar door het vele reizen kwam ik in aanraking met talrijke andere smaken. Ik ben gek op de Aziatische en Italiaanse keuken maar vooral de kruidige smaken uit het Midden Oosten hebben mijn voorkeur.

Dagelijks kook ik vers en met zoveel mogelijk lokale ingrediënten van het seizoen.
Welkom op mijn culinaire wereldreis. http://www.culinea.nl/

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Als ik thuis ben, lunch ik meestal met een salade. Soms koop ik daar speciaal ingrediënten voor, maar meestal kijk ik wat er in de koelkast ligt en stel ik daar een salade van samen. Zo ook met deze salade van gebakken geitenkaas, rode biet en bramen. Ik had bietjes gepoft in de oven en had daar nog een paar van over. Zo’n klein beetje sla, wortel en een paar radijsjes waarvan je niet weet wat je er anders mee zult doen. Verse bramen uit de tuin en een heerlijke ‘najaarssalade’ is ontstaan.

Ik vind gepofte bietjes heerlijk, maar je kunt ook kant-en-klare gekookte bietjes gebruiken voor deze salade. Gebruik in plaats van pistachenoten, walnoten of pecannoten. Natuurlijk kan je de geitenkaasplakjes er zo op leggen, maar deze warme gebakken plakjes geven net wat extra smaak en ‘crunch’ aan de salade. Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, te koop bij grotere supermarkten of een Turkse winkel. Mocht je dit niet kunnen vinden, gebruik dan bijvoorbeeld een Italiaanse kruidenmix.

Salade van gebakken geitenkaas, rode biet en bramen CULINEA www.jaimyskitchen.nl
Recept: Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediënten:

50 gr veldsla
2 kleine rode bietjes
1 wortel
5 radijsjes
1 handvol bramen
1 el pistachenoten

Dressing:
1 el frambozenazijn
3 el olijfolie
1 tl Dijon mosterd
1 tl honing
1 tl nigella zaadjes
peper en zout

Geitenkaas:
100 gr geitenkaas naturel in plakjes
1 el bloem
1 ei
4 el paneermeel
1 el za’atar
peper en zout
olijfolie

Bereiding:

  1. Verdeel de veldsla op een groot bord of twee kleinere borden.
  2. Snijd de rode bietjes in parten, schil de wortel en hiervan snijd dunne repen met een dunschiller.
  3. Spoel de radijsjes schoon, dep ze droog en snijd ze doormidden.
  4. Leg de biet, wortelrepen, radijsjes en bramen op de sla. Strooi de pistachenoten erover.
  5. Maak de dressing: doe alle ingrediënten hiervoor in een jampotje en schud dit goed.
  6. Doe de bloem, ei en paneermeel in drie aparte schaaltjes. Kluts het ei los. Meng de za’atar en peper en zout door het paneermeel. Druk de geitenkaas plakjes voorzichtig iets dunner. Wentel de plakjes door de bloem, dan door het ei en als laatste door de gekruide paneermeel.
  7. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gepaneerde geitenkaas plakjes rondom goudbruin en krokant. Leg de gebakken plakjes op de salade en lepel de dressing over de salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.