Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met broccoli en zalm

Salade met broccoli en zalm

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 mootjes zalm
  • 70 gr ijsberg sla
  • 75 grel gr wortel julienne
  • 250 gr broccoli
  • 2 lente uien
  • 0.5 komkommer (of 2 mini komkommers)
  • zwarte peper

Dressing:

  • ½ limoen
  • 3 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 5 gr dille
  • 1 el mierikswort of mosterd

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zomerweer staat voor mij gelijk aan lichte maaltijden. Deze salade met komkommer en broccoli is daar een perfect voorbeeld van. De blokjes zalm zorgen ervoor dat dit een volledige maaltijd is en vullend genoeg is.

In dit recept bereid ik de zalm in de oven

Eigenlijk was ik de zalm eerst in zijn geheel in de pan aan het bakken, maar toen bedacht ik me dat het niet zo handig was als ik later mooie blokjes wilde. Dus, ik haalde de zalm snel uit de pan, gelukkig was deze voor het grootste deel nog rauw. Ik sneed de zalm in blokjes en bereidde de blokjes in de oven. Perfect! Zo zie je dus hoe ik mijn recepten maak en dat ik vaak tijdens het koken me bedenk.

Salade met broccoli

De broccoli zou in principe ook rauw gegeten kunnen worden in het recept, maar ik vind het lekker om de broccoli even te blancheren, zodat deze ietsje zachter is. Dat blancheren is echt maar een paar minuutjes. Ben je op zoek naar meer salade recepten? neem dan eens een kijkje op de categorie pagina met salade recepten!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten in kokend water tot deze net gaar is. Snijd vervolgens de broccoli fijn.

Stap 3

Snijd de zalm in blokjes en leg deze in een ovenschaal. Voeg een beetje olie toe en bereid de zalm ongeveer 10 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus houd de zalm goed in de gaten.

Stap 4

Snijd de mini komkommer in plakjes of snijd de normale komkommer in kleinere blokjes. Snijd de ijsbergsla fijn, snijd de lente-uien in ringen en voeg vervolgens alle groenten samen.

Stap 5

Hak de dille fijn en pers het sap van de limoen uit. Meng nu de ingrediënten voor de dressing en voeg bij de groenten. Meng goed door.

Stap 6

Serveer nu de blokjes zalm bovenop de salade en maak af met een beetje zwarte peper.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades hoofdgerechten vis & zeevruchten broccoli zalm diner makkelijk & snel

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴