Een heerlijke vullende soep met veel groenten, dat is deze rode linzen soep met tomaat en wortel. De soep heeft een Aziatisch tintje, doordat ik kokosmelk in de soep gebruik. Heerlijk romig!
Romige rode linzen soep
Romige, gladde soepen zijn altijd erg lekker natuurlijk en deze linzensoep is dat ook. De soep bevat veel eiwitten door de rode linzen, een echte maaltijdsoep. Er zitten ook veel groenten in de soep. De soep is heerlijk om met brood en kruiden boter of een tosti te serveren. Mocht je toch een beetje bite willen aan de soep, kun je eventueel kikkererwten toevoegen aan de soep.

Recept: Rode linzen soep met kokosmelk
Hoeveelheid: 4 kommen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
300 gr rode linzen
500 gr tomaten
150 gr wortel
1 witte ui
2 tenen knoflook
½ rode peper
1,5 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 bouillonblokje
1 el tomatenpuree
400 ml kokosmelk
750 ml water
verse peterselie
peper en optioneel zout
Bereiding:
- Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd wortel en tomaten in blokjes. Snijd de rode peper fijn. Hak ook de peterselie fijn.
- Was de rode linzen grondig tot het water helder wordt.
- Fruit de gesnipperde ui aan in een beetje olie en voeg, zodra deze glazig ziet, de knoflook toe. Voeg nu na 2 minuten ook de wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens rode peper, paprikapoeder, komijnpoeder en tomatenpuree toe en bak al roerend nog eens 2 minuten mee. Voeg vervolgens de blokjes tomaat toe.
- Blijf goed roeren in de pan en voeg na 3 minuten de rode linzen, het water en bouillonblokje toe. Kook ongeveer 20 minuten op laag vuur.
- Proef na 20 minuten of de linzen gaar zijn en kook eventueel nog 5 minuten langer mee. Voeg dan ook kokosmelk toe, maar bewaar een beetje voor de garnering. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel een beetje zout. Pureer nu tot een gladde soep.
- Garneer de soep met een beetje kokosmelk en gehakte peterselie.
No Comments