Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijd/ Vega & Vegan

Recept: Rijst noedels met bimi, vega balletjes en hoisinsaus

Rijstnoedels met bimi vega balletjes en tauge www.jaimyskitchen.nl

Dit is een heerlijke, snelle maaltijd met rijst noedels, veel groenten en vegetarische balletjes. De hoisin saus en rode peper maken dit gerecht lekker pittig. Heerlijke doordeweekse maaltijd die snel op tafel staat!

Wat is bimi?

Het wordt ook wel asperge broccoli genoemd. Bimi is een variant broccoli met lange steeltjes met een iets mildere en zoetere smaak. Van origine is het een kruising van broccoli en kailan en de kruising komt uit Japan.

Verschillende soorten noedels

Zelf ben ik nogal fan van rijstnoedels de laatste tijd, maar dan wel van zilvervliesrijst noedels. Deze zijn net wat voedzamer. Natuurlijk kun je verschillende soorten noedels gebruiken in dit recept, zoals eier noedels, tarwe noedels of dikke mie. Allemaal goed!

Aziatisch tintje aan dit recept met vegetarische balletjes

Dat komt door de hoisin saus natuurlijk, maar ook door de rode peper die er in toegevoegd wordt. Ik gebruikte een combinatie van rode en gele peper, ziet er extra leuk uit vind ik! Deze vegetarische balletjes van zijn BOON en ik koos de chili balletjes variant. Die leken me helemaal perfect passen bij het pittige gerecht met een Aziatische touch. Het bleek een goede keus!

Chili balletjes met rijstnoedels en hoison saus www.jaimyskitchen.nl
Recept: Rijst noedels met bimi, vega balletjes en hoisin saus

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

200 gr bimi
125 gr taugé
150 gr mini champignons
1 el hoisin saus
125 gr (zilvervlies) rijst noedels
1 pakje BOON ballen chili
1 rode peper (of gemixte kleuren)
30 gr cashewnootjes
olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Kook water en giet dit over de rijstnoedels laat 2 minuten staan en giet vervolgens af met koud water. Zet de noedels aan de kant.
  2. Schrob de champignons schoon en snijd ringetjes van de rode peper. Neem een pannetje met een beetje olie en roerbak de bimi en champignons. Voeg een beetje water toe, zodat de groenten gaar worden. Voeg hier ook de rode peper aan toe.
  3. Neem een ander pannetje en bak de vega balletjes in een beetje olie goudbruin.
  4. Voeg vervolgens de hoisin saus bij de groenten en meng goed door. Voeg vervolgens ook hier de rijstnoedels aan toe en meng. Serveer vervolgens met de vega balletjes, rauwe taugé en cashewnootjes.

Recept: Rijst noedels met bimi, vega balletjes en hoisinsaus

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.