Ontbijt/ Zoet

Recept: Rabarber compote met overnight oats

Recept rabarber compote met aardbei en overnight oats www.jaimyskitchen.nl

Rabarber is een echt seizoensproduct, waarmee ik samen met aardbeien een heerlijke compote maakte. De compote is heerlijk bij overnight oats. De kokosmelk in de overnight oats zorgt voor extra veel smaak.

Hoe maak je rabarber compote?

Nou dat is dus heel simpel. De truc is lekker zoete aardbeien toe te voegen zodat de compote niet te zuur wordt. Verder is het belangrijk de rabarber rustig te stoven, zodat deze uit elkaar valt. Zo simpel is dat dus eigenlijk. De compote past bij desserts of ontbijtjes zoals bij havermout, yoghurt of zelfs bij ijs.

Overnight oats met chiazaad

Niet alleen de havermout neemt de kokosmelk op, maar ook chiazaadjes nemen veel vocht op. Daardoor krijg je een soort pudding. In het recept gebruikt ik Alpro kokosmelk, dat is dus niet de dikke kokosmelk uit een blik, maar meer een kokosdrink. Aangezien dit al gezoet is, is het niet nodig om de overnight oats extra zoetstof toe te voegen.

Dit recept is voor maar liefst 6 havermout ontbijtjes, maar je kunt ook het recept voor de overnight oats halveren en de rabarbercompote in een luchtdichte pot bewaren.

Recept rabarber compote met aardbei www.jaimyskitchen.nl
Recept: Rabarber compote met overnight oats

Hoeveelheid: 6 porties
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 nachtje (of 1 uur)

Ingrediënten:

Compote
500 gr rabarber
150 gr aardbei
1,5 el honing met gember
een bodempje water

Overnight oats
150 gr havermout
4 el chiazaad
450 ml kokosmelk (kokos drink van Alpro)
2 tl vanille extract

Topping
aardbeien
blauwe bessen

Bereiding:

  1. Voeg in een kom havermout, kokosmelk, vanille extract en chiazaad samen. Laat dit bij voorkeur een nachtje in de koelkast staan, maar na 30 minuten is de kokosmelk waarschijnlijk al opgenomen door de chiazaad en havermout.
  2. Snijd de uiteinden van de rabarber en snijd in grove stukken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes. Voeg een laagje water in een pannetje en stoof hierin de rabarber, aardbeien en honing. Laat ongeveer 10 minuten stoven tot de rabarber zacht is en alles met een houten lepel geprakt kan worden.
  3. Snijd de aardbeien voor de topping in partjes.
  4. Serveer een laagje rabarber compote met een beetje van de overnight oats en maak af met verse aardbeien en blauwe bessen.

Recept: Rabarber compote met overnight oats

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.