Diner/ Hoofdgerechten/ Stamppot/ Vega & Vegan

Raapstelen stamppot met geitenkaas

Raapstelen stamppot www.jaimyskitchen.nl

Raapstelen zijn een heerlijke groente om een frisse stamppot meet te maken. Heerlijk op smaak gemaakt met citroen, geitenkaas en gepofte cherry tomaatjes.

Alles over raapstelen

Ben jij al bekend met raapstelen? Voordat ik met dit recept aan de slag ging, was ik niet echt bekend met deze lekkere groente en wat is dat jammer zeg. Raapstelen zijn erg lekker in een stamppot, maar in een salade of in een roerbak zijn raapstelen ook erg lekker. De smaak van raapstelen is te omschrijven als fris en licht pittig. Heerlijk dus in deze stamppot! Wil je toch liever de raapstelen vervangen, kies dan om rucola te gebruiken.

Vegetarische stamppot of toch met vlees of vis?

In mijn recept heb ik gekozen voor een vegetarische variant. De geitenkaas zorgt voor een heerlijke smaak en de walnoten voor gezonde vetten. Daarom zul je ook een vol gevoel hebben na het eten van deze stamppot. Wil je toch liever een stukje vis? Kies dan voor kabeljauw of heek. Dit zijn stevige vissoorten. Liever vlees? Kies dan voor een gehaktbal met jus of wat dacht je van plakjes gerookte kip?

Raapstelen Stamppot www.jaimyskitchen.nl
Raapstelen stamppot met geitenkaas

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

750 gr aardappelen
150 gr cherry tomaatjes
1 el olijfolie
350 gr raapstelen
1 el citroen
75 gr zachte geitenkaas
peper en zout
2 el gehakte walnoten
een klontje boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in gezouten water gaar in ongeveer 15 minuten.
  3. Voeg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en voeg een beetje olie er overheen.
  4. Hak de walnoten grof. Was de raapstelen en snijd eventueel in kleinere stukjes.
  5. Giet, de aardappelen af zodra deze gekookt zijn. Voeg een klontje boter en de geitenkaas toe en prak tot puree.
  6. Voeg het sap van de citroen toe aan de aardappelpuree en roer vervolgens de rauwe raapstelen er doorheen. Breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de raapstelen stamppot met gepofte cherrytomaatjes en gehakte walnoten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.