Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Raapstelen stamppot met geitenkaas

Raapstelen stamppot met geitenkaas

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen
  • 150 gr cherry tomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 350 gr raapstelen
  • 1 el citroen
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • 2 el gehakte walnoten
  • een klontje boter

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Raapstelen zijn een heerlijke groente om een frisse stamppot meet te maken. Heerlijk op smaak gemaakt met citroen, geitenkaas en gepofte cherry tomaatjes.

Alles over raapstelen

Ben jij al bekend met raapstelen? Voordat ik met dit recept aan de slag ging, was ik niet echt bekend met deze lekkere groente en wat is dat jammer zeg. Raapstelen zijn erg lekker in een stamppot, maar in een salade of in een roerbak zijn raapstelen ook erg lekker. De smaak van raapstelen is te omschrijven als fris en licht pittig. Heerlijk dus in deze stamppot! Wil je toch liever de raapstelen vervangen, kies dan om rucola te gebruiken.

Vegetarische stamppot of toch met vlees of vis?

In mijn recept heb ik gekozen voor een vegetarische variant. De geitenkaas zorgt voor een heerlijke smaak en de walnoten voor gezonde vetten. Daarom zul je ook een vol gevoel hebben na het eten van deze stamppot. Wil je toch liever een stukje vis? Kies dan voor kabeljauw of heek. Dit zijn stevige vissoorten. Liever vlees? Kies dan voor een gehaktbal met jus of wat dacht je van plakjes gerookte kip?

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in gezouten water gaar in ongeveer 15 minuten.

Stap 3

Voeg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en voeg een beetje olie er overheen.

Stap 4

Hak de walnoten grof. Was de raapstelen en snijd eventueel in kleinere stukjes.

Stap 5

Giet, de aardappelen af zodra deze gekookt zijn. Voeg een klontje boter en de geitenkaas toe en prak tot puree.

Stap 6

Voeg het sap van de citroen toe aan de aardappelpuree en roer vervolgens de rauwe raapstelen er doorheen. Breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 7

Serveer de raapstelen stamppot met gepofte cherrytomaatjes en gehakte walnoten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten vegetarisch walnoten geitenkaas diner vegan lente stamppot raapstelen hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴