Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Quinoa salade met zoete aardappel

Quinoa salade met zoete aardappel

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 75 gr quinoa
  • 1 pot kikkererwten van 360 gr
  • 1 granaatappel
  • 8 -10 cherrytomaatjes
  • 1 el gehakte munt
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el olie
  • 0.5 tl paprika poeder (ik raad gerookte aan!)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een gezond recept met quinoa, kikkererwten en zoete aardappel. De granaatappel pitjes maken dit een lekker fris gerechtje!

Een salade als maaltijd of als bijgerecht

Je kunt natuurlijk altijd verschillende kanten op met recepten. Deze salade is voor twee personen helemaal geschikt als maaltijdsalade. Ook is de salade zeker vullend genoeg, omdat er in de kikkererwten en quinoa voldoende eiwitten zitten, die dus voor een vol gevoel zorgen. Toch is dit ook erg lekker als bijgerecht of zelfs lunch. In dit geval is het recept ook geschikt voor 4 personen. Eet er een stukje vlees of vis bij of een vleesvervanger. Ook bij de barbecue is deze salade erg lekker!

Extra tip voor dit recept

Het recept zoals onderin, is helemaal veganistisch en is een ontzettende lekkere salade. Wij zijn er inmiddels echt gek op. Zo maakten we de salade laatst ook met een blikje tonijn op olijfolie. Ook dat was een enorm succes, dus voor de variantie kan ik dit ook aanraden!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Was en snijd de zoete aardappel in blokjes en meng met 1 el olie en het paprika poeder. Bak de blokjes zoete aardappel nu in ongeveer 20 minuten in de oven of tot de blokjes gaar zijn.

Stap 3

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen in de bouillon van de verpakking en spoel daarna af met koud water.

Stap 4

Was de kikkererwten goed. Voeg bij de quinoa.

Stap 5

Snijd de cherrytomaatjes in partjes. Haal de pitjes uit de granaatappel. Voeg beide bij de quinoa en kikkererwten. Voeg hier vervolgens het paprikapoeder bij. Meng ook de gehakte munt en 1 eetlepel olie er doorheen.

Stap 6

Serveer de salade met de blokjes zoete aardappel.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades quinoa hoofdgerechten kikkererwten bijgerechten erwten vegetarisch diner vegan zoete aardappel

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴