Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Quinoa salade met blauwe bessen en rode biet

Quinoa salade met blauwe bessen en rode biet

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 gr quinoa
  • 125 gr blauwe bessen
  • 200 gr rode bieten
  • Een flinke hand noten naar keuze
  • 50 gr rucola
  • ½ komkommer

Dressing:

  • 3 el soja yoghurt
  • 1 tl tahini
  • 1 tl ahornsiroop, honing of agave
  • 2 el citroen
  • 2  el gehakte munt
  • 1 el gehakte petersie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Het is weer salade tijd wat mij betreft! Ik ben namelijk gek op blauwe bessen in een salade, zeker in combinatie met avocado. Helemaal lekker met een basis van quinoa en rucola, als lunch gerecht of maaltijdsalade.

Lunch salade of maaltijd salade

Een beetje wat jij wilt natuurlijk. De hoeveelheden van deze salade zijn aangepast op een maaltijd salade. Mocht je van vlees of vis houden dan is het ook erg lekker om een beetje kip of zalm toe te voegen bijvoorbeeld. Maar, de salade is heerlijk zoals in dit recept. Dus mocht je graag vegetarisch of veganistisch eten, dan zou ik aanraden hem lekker zo te laten. Zelf eet ik graag restjes van de dag ervoor als lunch. maar deze salade is ook heerlijk om te maken voor de lunch. In dit geval kun je misschien wel 3 tot 4 porties uit de salade halen, dus pas eventueel de hoeveelheden aan.

Blauwe bessen in een salade

Overal zie je momenteel blauwe bessen in de aanbieding, want het seizoen is in volle gang. Lekker natuurlijk in een kommetje yoghurt, maar ook heerlijk in een salade. Heb je dat al eens geprobeerd?

Bereiding

Stap 1

Kook de quinoa volgens de aanwijzigingen van de verpakking.

Stap 2

Maak de dressing door de kruiden fijn te hakken en te mengen met de andere ingrediënten. Meng goed door tot er een romige dressing is. Snijd de rode bieten in kleine stukjes.

Stap 3

Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes.

Stap 4

Meng de quinoa met de dressing goed door. Voeg hier rucola aan toe en meng weer. Voeg nu ook de komkommer en blauwe bessen toe en meng. Hak de noten en meng deze door de salade. Verdeel als laatste de bietjes en noten over de salade heen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades quinoa lunch hoofdgerechten bijgerechten vegetarisch winter diner makkelijk & snel vegan bbq blauwe bessen rode biet

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴