Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Quinoa met gegrilde groenten en vis

Quinoa met gegrilde groenten en vis

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 3 el olie
  • chili vlokken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 150 gr quinoa
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • een snuf zout
  • 1 vis filets (ik gebruik makreel)

Sausje:

  • 1 baby avocado
  • 2 el (knoflook)olie
  • ½ citroen
  • chili vlokken
  • 1 el gehakte koriander, bieslook of petersie
  • zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een gezonde maaltijd met veel gegrilde groenten, krokante quinoa en een stukje vis met een zelfgemaakte saus van avocado. En het staat ook nog eens zonder veel moeite op tafel!

Je mag vis naar keuze gebruiken

Kies een vissoort die jij lekker vindt! In dit recept koos ik voor makreel, maar ook kabeljauw of schelvis is enorm lekker. Ik zou wel een witte vis aanraden. Dit past goed bij het recept, omdat het een redelijk lichte maaltijd is. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Gebakken quinoa

Normaal kook je quinoa, en dan doe je in dit recept ook. Alleen wordt de quinoa daarna nog even krokant gebakken in de pan. Zo heeft de quinoa iets meer bite, nóg lekkerder als je het mij vraagt! Zorg er dus voor dat je een grote pan gebruikt, zodat alle granen een beetje krokant worden. Je kunt de quinoa eventueel ook ongeveer 5 minuten in de oven, op een bakplaat bakken. Houd de quinoa goed in de gaten, want deze mag natuurlijk niet verbranden!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de courgette in plakken, de groene paprika in stukjes of reepjes en snijd de tomaten ook in grove stukken. Meng olie met chili en oregano en schenk dit over de groenten. Verdeel de groenten over een bakplaat en rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 3

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet vervolgens af en spoel met koud water.

Stap 4

Rooster de quinoa in de pan ongeveer 10 minuten in een eetlepel olie tot de quinoa een beetje krokant is. Breng op smaak met komijnpoeder, knoflookpoeder en een snuf zout.

Stap 5

Maak het sausje door de avocado te prakken. Voeg hierbij een beetje (knoflook)olie, citroensap, chili en gehakte kruiden naar keuze. Breng verder op smaak met zout.

Stap 6

Bak de vis gaar in een beetje boter. Het verschilt per vissoort hoe lang dit duurt. De makreel heeft ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten nodig.

Stap 7

Serveer de quinoa met gegrilde groenten, vis en het avocado sausje.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

quinoa avocado tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten paprika courgette makreel diner

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴