Asperges/ Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Pasen/ Vega & Vegan

Quiche met groene asperge

Quiche met groene asperge www.jaimyskitchen.nl

Deze quiche met asperge is gemaakt met cottage cheese. Daarom heeft de quiche een lekkere kaassmaak. Daarnaast is de quiche op smaak gebracht met dille. Een heerlijke brunch, lunch of diner recept.

Paas recept met ei en asperge

Die twee ingrediënten staan voor mij echt wel gelijk aan Pasen. Eieren weten we natuurlijk allemaal wel, maar asperges zijn ook in het seizoen. Ook de witte asperge, dus die kun je ook in dit recept gebruiken! Toch koos ik deze keer voor de groene variant, omdat ik deze kleur mooi in de quiche vind. Een perfect paas recept dus, lekker bij de paas brunch of lunch. Natuurlijk kun je deze ook buiten het Paas seizoen eten en dan is dit erg lekker met een groene salade erbij. Ook lekker als avondmaaltijd!

Mini quiche of grote quiche

Die mini quiche ziet er natuurlijk leuk uit. Mijn quiche vormpjes zijn perfect als eenpersoons portie, indien je het bij een lunch eet. Eigenlijk maakt het niet uit of je kleine, middel of een grote quiche vorm hebt, de quiche zal lekker zijn in elke vorm!

Quiche met groene asperge www.jaimyskitchen.nl
Recept: Quiche met groene asperge

Hoeveelheid: 4 kleine quiches of 1 grote
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

100 gr groene asperges
200 gr cottage cheese
4-5 vellen bladerdeeg
5 eieren
1 tl dille (gedroogd of vers)
peper en zout
vloeibare boter

Bereiding:

  1. Was de asperges en snijd de onderkant eraf. Indien je kleine asperges gebruikt, kun je deze in zijn geheel gebruiken. Gebruik je grote, snijd dan in kleinere stukjes.
  2. Klop in een kom de eieren los. Voeg hierbij de cottage cheese. Breng op smaak met peper, zout en dille. Meng goed door.
  3. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de quiche vorm in met boter. Verdeel de vellen bladerdeeg over de quiche vorm en prik een paar gaatjes in het bladerdeeg.
  4. Giet het eimengsel in de quiche vorm, of over de mini quiche vormpjes.
  5. Leg hier de asperges in en maal er nog een beetje verse peper overheen.
  6. Bak de quiche af in ongeveer 25 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.