Smoothies & Drankjes

Recept: Pumpkin spice latte met espresso

Pumpkin Spice Latte met espresso en amandelmelk www.jaimyskitchen.nl

Winter is voor warme drankjes met een dekentje op de bank toch? Deze pumpkin spice latte met espresso is daar helemaal geschikt voor. En het is écht makkelijk te maken!

Wat is pumpkin spice?

Pumpkin Spice is een combinatie van verschillende kruiden, speciaal lekker in de winter. Pumpkin spice mix komt vanuit Amerika overgewaaid en in deze mix zitten meestal de volgende kruiden: kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat en vaak ook piment.

Hoe maak je pumpkin spice?

Door de kruiden zoals kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat en vaak ook piment met elkaar te mengen. Kook pompoen, pureer deze en voeg bij de kruiden. Dat is pumpkin spice.

Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden. In de supermarkt kun je koek & speculaaskruiden kopen, die lijken er onwijs op. En de pompoen dan? Die voeg je dan ook nog toe in het recept.

Honing met korting proberen?

In dit recept gebruik ik honing waar al pumpkin spice aan toegevoegd is. Deze is van Imkerij de Vallei. Jij kan ook de honing proberen met 10% korting! Gebruik dan de code PromoJaimy in de webshop.

Latte met espresso

In dit recept voeg ik een shotje met espresso toe, voor de lekkere touch van koffie erbij! Kies zelf hoeveel honing je toe wilt voegen, dat ligt aan jouw voorkeur voor zoetheid. Nog een tip: je kunt pompoen blokjes uit de diepvries gebruiken. Indien je een luchtdicht potje hebt, kun je de gekruide pompoen puree ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.


Recept: Pumpkin spice latte met espresso

Hoeveelheid: 4 latte’s
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

200 gr pompoen blokjes
3 tl honing met pumpkin spice kruiden
600 ml amandelmelk amandelmelk
4 kleine espresso’s

Garnering:
Kaneelstokje

Bereiding:

  1. Kook de pompoen blokjes gaar.
  2. Giet vervolgens de pompoen blokjes af en voeg deze in de keukenmachine. Voeg hierbij ook de honing met pumpkin spice kruiden. Blend dit nu tot een gladde puree. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je dit ook met een stamper of staafmixer doen.
  3. Neem een pannetje en voeg per latte ongeveer 1 el pompoen puree, 150 ml amandelmelk en 1 espresso bij elkaar en warm op.
  4. Indien je tegelijkertijd alle latte’s maakt kun je alles tegelijkertijd in een pannetje opwarmen.
  5. Garneer optioneel met een kaneelstokje.

Recept: Pumpkin spice latte met espresso

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.