Zoet

Recept: Pumpkin Bars

Ben jij nog op zoek naar iets wat je tijdens Sinterklaas avond op de tafel kunt zetten?
Deze Pumpkin Bars zijn een gezond alternatief!

In eerste instantie heb ik deze bars helemaal niet gemaakt met het oog op Sinterklaas. Samen met vriendinnen Mathilde en Sandra wilde we namelijk een gezonde lekkernij maken, in hoeverre dat gezond kan natuurlijk. Toen de bars eenmaal klaar waren, deed het ons zó aan Sinterklaas denken, dat we samen besloten dit pas online te zetten in de Sinterklaas periode. We hebben kruiden gebruikt die ook in de koek en speculaas kruiden voor komen, daar komt de geur en smaak dus vandaan! Ben je al een beetje nieuwsgierig geworden?

Zelf waren wij ontzettend blij verrast door het zelf bedachte recept. Het prettigst vinden wij zelf dat het geen onnodige toegevoegde suiker bevat. We werken in dit recept namelijk alleen met natuurlijke suikers, zoals die uit de dadels. Snel naar de ingrediënten!

Ingrediënten voor ten minste 12 flinke bars:

– 1 flespompoen
– 150 gram Medjoul dadels
– 200 gram ‘gewone’ dadels
– 2 volle handjes walnoten
-kokosrasp naar smaak
– marie biscuit ongeveer 10 stuks
– 1/2 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepelkaneel
– mespuntje gemalen kruidnagel
– 2 eetlepels amandel pasta
– mespuntje nootmuskaat
– optioneel: 1/2 tot 1 theelepel cacaopoeder

Pumpkin Bars 2

Hoe maak je het?

  1. Begin met het maken van de bodem. Neem hiervoor ook wat Medjoul dadels, omdat deze wat vleziger zijn. Hierdoor kleven ze wat beter, wat belangrijk is voor de bodem. De verhouding is ook heel erg op gevoel. Meng de dadels met de walnoten in de keukenmachine, Voeg ook een 1/2 theelepel kaneel aan de boden toe. Als je het lekker vind, kun je ook een beetje cacaopoeder toevoegen.
  2. Waneer het goed gemengd is neem je een ovenschaal, bekleed deze met bakpapier en voeg de boden toe. Duw het dadel mengsel in de vorm en laat deze goed uitharden. Dit kan in de koelkast, maar ook in de vriezer.
  3. In de tussentijd kook je de pompoen en maak je er een puree van. Laat de puree goed afkoelen.
  4. De pompoenpuree mag op smaak gebracht worden nadat deze goed afgekoeld is. Hier gebruik je de amandelpasta voor samen met de specerijen. Let goed op en proef tussendoor. Kruidnagel kan bijvoorbeeld erg snel overheersend zijn.
  5. Wanneer de bodem goed gehard is, mag de pompoenpuree er over heen verdeeld worden. Nadat de pompoenpuree er over verdeeld is, voeg je de kokosrasp en verkruimelde marie koekjes er over heen.
  6. Laat nu minimaal 2 uur in de vriezer staan. Ik raad je aan om de Pumpkin Bars 15 minuten voordat je ze gaat eten uit de vriezer te halen, zodat de pompoenpuree wat zachter wordt, maar niet té zacht.
  7. Smikkelen maar! Een hele fijne Sinterklaas gewenst!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply