Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Provencaalse tomaten uit de oven

Provencaalse tomaten uit de oven

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 6 vlees tomaten
  • 30 gr kruidenboter
  • 15 gr peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • plakken oud (stok)brood
  • peper en zout
  • Een flinke laag olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze tomaten zijn ontzettend smaakvol door de combinatie van veel kruiden, knoflook en broodkruim. Een heerlijk feestelijk bijgerecht uit de oven, een goede tip voor tijdens het Kerst diner.

Bijgerecht tijdens het kerstdiner

Ik vind het erg leuk om lekkere recepten voor bijgerechten te bedenken voor bij een etentje zoals bijvoorbeeld bij het Kerst diner. Want met die bijgerechten kun je een diner tot een succes maken én kun je je tafelgasten verassen. Deze tomaten zijn ontzettend smaakvol. Dit komt door de topping die er overheen gaat, maar ook doordat de tomaten kort gebakken worden in smaakvolle olijfolie.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Was de vleestomaten en verwijder de kroontjes. Zet de tomaat met de onderkant naar beneden en het kroontje naar boven. Halveer de tomaten in het midden. Strooi een beetje zout over de tomaten aan de snijkant.

Stap 3

Snijd de plakken stokbrood in kleine blokjes en bak het deze stukjes brood licht krokant. Haal uit de pan en leg aan de kant.

Stap 4

Gebruik dezelfde pan en verwarm de ruime laag olijfolie in een koekenpan.

Stap 5

Bak de tomaten ongeveer 5 minuten met de vleeskant naar beneden, zodat de tomaten een lekker gebakken randje hebben. Haal de tomaten vervolgens uit de pan en strooi een beetje peper er overheen.

Stap 6

Hak de peterselie zeer fijn en rasp de knoflook. Meng in een kommetje de kruidenboter, de geraspte knoflook en de fijngehakte peterselie. Meng hier ook het broodkruim doorheen en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

Stap 7

Leg de tomaten in een ovenschaal met de gebakken kant naar boven. Verdeel de topping over de tomaten.

Stap 8

Bak in ongeveer 20 minuten de tomaten af.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat knoflook bijgerechten vegetarisch kerst oven vegan frans

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴