Venkel is een heerlijke groente met een lichte anijs smaak. Een goede combinatie met het pittige van de prei, wat samen een lekker recept voor een soep is.
Alles over venkel
Venkel is misschien voor velen een iets minder gangbare groente om mee te koken. Jammer, want het is echt een veelzijdige knolsoort. De licht anijsachtige smaak zorgt ervoor dat het een heerlijke toevoeging is aan veel recepten. Venkel kun je rauw eten, koken, stomen, stoven of bakken. Of natuurlijk in een heerlijke soep verwerken, zoals dit recept . Meer recepten met venkel proberen? Kijk dan eens hier onder tussen mijn suggesties voor lekkere recepten met venkel.
Recepten met venkel:
De onderstaande recepten zijn enkele van mijn favorieten met venkel. Van salades tot risotto en pasta recepten. Om natuurlijk het heerlijke soep recept onderin niet te vergeten!
- Pasta met Hollandse garnalen, erwtjes en venkel
- Risotto met venkel en kabeljauw
- Venkel salade
- Venkel met risotto en tomatensaus

Recept: Prei soep met venkel
Hoeveelheid: 3-4 porties
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
2 preien
1 venkel knol
1 bouillon blokje
1 liter water
150 ml room
1 tl tijm
zwarte peper
chili vlokken naar smaak.
5 gr peterselie
olie of boter
Bereiding:
- Snijd de venkel in kleine stukjes en was goed. Snijd ook de prei in ringen en was al het zand wat achtergebleven kan zijn op de prei goed weg.
- Verhit een beetje boter of olie in een pan en fruit hierin eerst de prei in aan. Voeg hier na 5 minuten ook de stukjes venkel aan toe en roerbak dit alles ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Voeg vervolgens het water en bouillonblokje toe aan de pan. Voeg hierbij ook 1 theelepel tijm. Laat de soep 10 minuten doorkoken. Pureer de soep tot deze glad is. Voeg vervolgens room toe en breng eventueel meer op smaak met chilipoeder, zwarte peper en eventueel zout.
- Hak de peterselie fijn en meng deze ook door de soep.
No Comments