Diner/ Lunch/ Makkelijke Maaltijd/ Soep

Recept: Prei en aardappel soep

recept aardappel en prei soep www.jaimyskitchen.nl

Deze soep is heerlijk vol van smaak en is makkelijk om te maken. Doordat de soep met aardappel gemaakt is vult deze ook goed en is het een dikkere soep.

Een vullende soep

Vaak zijn gebonden soepen iets zwaarder in vergelijking met een heldere soep. Deze soep is gemaakt van aardappel en is daarom ook lekker vullend. De soep kan dus ook zeker gegeten als maaltijdsoep. Eet er dan een broodje bij of vul de soep eventueel met spekjes of serveer er gerookte makreel bij. De soep is daarnaast makkelijk te maken, omdat het alleen wat snij- en pureer werk vereist. Een echte must is om wat prei over te laten en dit als laatste door de soep te roeren. Dat zorgt voor een beetje een bite aan de soep, erg lekker!

Lunch of maaltijdsoep

Zoals ik al zei is deze soep zeker geschikt als maaltijdsoep. Nu ben ik zelf gek op soep tijdens de lunch, dus zo heb ik deze soep ook gegeten. Ik neem dan een iets kleinere portie van de soep en eet er bijvoorbeeld een lichte salade bij.

recept aardappel en prei soep www.jaimyskitchen.nl
Recept: Prei en aardappel soep

Hoeveelheid: 5-6 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

400 gr aardappel
3 preien
1 liter water
2 bouillonblokjes
zwarte peper
olie of boter om in te bakken

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Was de blokjes aardappel goed.
  2. Snijd de prei in ringen en was ook deze goed, zodat er geen zand meer op de prei is. Bewaar ongeveer een derde van de prei. Fruit de rest aan in een beetje boter of olie.
  3. Voeg na 5 minuten ook de aardappel hieraan toe. Voeg na 2 minuten ook het water en de bouillonblokjes toe en laat dit ongeveer 15 minuten koken. De aardappel moet zacht zijn.
  4. Pureer de soep en voeg de overgebleven prei eraan toe. Deze hoeft niet meer gekookt te worden, maar zal garen van de warmte van de soep. Maak de soep af met een beetje zwarte peper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.