Hoofdgerechten/ Soep/ Vega & Vegan

Recept: Pompoensoep met ras el hanout

recept pompoensoep met ras el hanout www.jaimyskitchen.nl

Pompoen en ras el hanout passen ontzettend goed bij elkaar. Door deze kruiden wordt de soep lekker kruidig en pittig, wat perfect bij het zoete van de pompoen past.

Zout met smaakjes

Marc Somers en Anne Westerbos hebben dit recept gemaakt met de zoutjes zie zij zelf maken. Dit zijn potjes zout met een smaakje. Ook zelf kun je dit makkelijk maken. In dit recept wordt er chili toegevoegd aan zout. Bezoek dat de Facebookpagina van Marc Kookt voor meer informatie.

Pompoensoep 2
Recept: Pompoensoep met ras el hanout

Hoeveelheid: 6 porties
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

1 flespompoen
1 zoete aardappel
3 sjalotten of 1 grote witte ui
1 tl kurkuma poeder
2 teentjes knoflook
0,5 tot 1 rode peper – naar smaak
700 ml water
1 bouillonblokje
2 tl zout met rode peper
2 tl ras el hanout
half bosje koriander

Let op: als je niet goed tegen pittig kan, voeg dan geen rode peper toe. Proef ook altijd even je peper van te voren. Ik haal mijn rode pepers bij de toko en die zijn zó scherp dat ik meestal maar een beetje nodig heb.

Ook voor dit recept geldt mijn koriander regel; je kunt het vervangen door peterselie. Ondanks dat ik geen koriander fan ben, vind ik het met mate in dit recept wél lekker.

Bereiding:

  1. Snij de flespompoen in blokjes en verwijder de pitten en het vruchtvlees.
  2. Ook de zoete aardappel en sjalotten mogen in stukjes gesneden worden. Voeg dit samen met de flespompoen in een soeppan en vul de pan aan met groentebouillon tot alles nét onder water staat.
  3. Voeg nu ook de knoflook in plakjes toe, de kurkuma en de rode peper als optie.
  4. Dit alles laat je goed doorkoken totdat de groenten zacht zijn. Daarna mag het in de blender of gebruik een staafmixer om het tot een zachte soep te blenden.
  5. Voeg nu het spicy zout en de Ras el Hanout toe en laat nog even zachtjes op staan, zonder dat de soep kookt.
  6. Voeg als laatste stap de fijn gehakte koriander (of peterselie) toe en klaar is je lekker herfst soepje!
  7. Indien je het leuk vindt, kun je de soep nog een beetje met Ras el Hanout en koriander garneren.

De foto’s in deze blogpost heeft Anne Westerbos gemaakt.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Jessy en Stef
    15 december 2018 at 18:32

    Hoi Jaimy,

    Heb je al eens geprobeerd om in je recept de Ras el Hanout te vervangen met Garam Masala?
    Ook heel lekker 🙂

    Warme groet en smakelijk iedereen.

    • Reply
      Jaimy
      15 december 2018 at 23:02

      Ja, goede tip! Hopelijk lezen meer mensen dit want dat is inderdaad heerlijk!

      Thanks!

  • Reply
    12 x de lekkerste soep recepten | Jaimy's Kitchen
    29 januari 2019 at 08:01

    […] 10. Pompoensoep met ras el hanout […]

  • Leave a Reply