Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pompoen risotto met paddenstoelen

Pompoen risotto met paddenstoelen

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr pompoen blue crown of een andere soort
  • 150 gr risotto rijst
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gr   Parmezaanse kaas
  • 4 tltakjes takjes salie of 1 tl gedroogd
  • 1 tl bouillon blokje of bouillon poeder
  • 150 gr paddenstoelen
  • 700 ml ongeveer water
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is het recept voor een echte herfstige risotto met pompoen. De salie en paddenstoelen passen hier ontzettend lekker bij en zo maak je een heerlijk recept dat perfect bij dit seizoen past. Krijg je er al een beetje in in?

Pompoen seizoen

Ja hoor, het seizoen is in volle gang en ik heb lekker veel pompoen in huis. Ik blijf inspiratie krijgen voor lekkere recepten en zo heb ik ook deze lekkere pompoen risotto gemaakt laatst. Ik heb natuurlijk nog veel meer lekkers met pompoen, zoals een lekkere zoete pompoen curry, een chutney gemaakt van pompoen en tomaat of iets heel anders zoals een Japanse sushi bowl. Je kunt zoveel kanten op met dit ingrediënt, heerlijk!

Pompoen risotto 

Een risotto is natuurlijk echt heerlijk, maar let op het is niet altijd even gezond. Dit komt onder andere doordat het vaak gemaakt wordt met ontzettend veel roomboter en kaas. Deze risotto is gelukkig goed voor de lijn, omdat er zoals dat bij Jaimy's Kitchen hoort ontzettend veel groenten zijn toegevoegd. Daarnaast maak je dit natuurlijk in de herfst, waardoor je ook nog eens mee denkt met wat de planeet nodig heeft en hoe de keten in elkaar zit.

Herfst recept

Zoals ik al zei haal ik ontzettend veel pompoen in huis in de herfst, het liefst struin ik dan naar een lokale boer om lekker te kletsen en de beste pompoenen uit te zoeken. 

Bereiding

Stap 1

Schil de pompoen en snij in blokjes. Kook de pompoen vervolgens in ongeveer 10-15 minuten gaar. Prak de pompoen tot een puree.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook en salie grof. Bak de uien in een beetje olie en voeg na 2 minuten de knoflook en de helft van de salie toe. Voeg na een paar minuten de risotto rijst mee en bak even een paar minuten mee. Voeg vervolgens water toe tot de rijst onder water staat. Voeg daarbij ook het bouillon blokje of het poeder.

Stap 3

Voeg beetje bij beetje water toe tot de risotto rijst gaar is. Dit kan ook iets meer of minder zijn, hou daar rekening mee. Rasp in de tussentijd de Parmezaanse kaas. Ook hiervoor geldt dat je de hoeveelheid aan kunt passen aan jouw persoonlijke smaak.

Stap 4

Snijd en scheur in de tussentijd ook de paddenstoelen. Bak in de tussentijd de paddenstoelen met de andere helft van de salie gaar in een pannetje met olie.

Stap 5

Voeg, als de risotto rijst gaar is, de pompoen puree, Parmezaanse kaas en zwarte peper toe. Voeg indien nodig ook wat zout toe. Meng goed door de risotto rijst en verwarm nog eventjes door. Serveer de risotto met de paddenstoelen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten risotto vegetarisch italiaans pompoen diner herfst paddenstoelen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴