Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Pompoen puree

Aardappelpuree is een beetje saai vind je niet? En zoete aardappelpuree kennen de meesten van ons nu ook wel weer, maar kennen jullie pompoen puree al als bijgerecht? Even iets anders, onwijs lekker romig en je eet gewoon een extra portie groenten. Probeer het ook eens bij kleine kinderen, kan me goed voorstellen dat ze dit lekker vinden ook al heb ik er zelf geen ervaring mee. En uiteraard, dit recept vind ik ook zeer geschikt voor het Kerstdiner.

Sommigen vinden het erg vervelend om een pompoen in blokjes te snijden en dat kan ik mij best goed voorstellen. Het is inderdaad even een klusje, maar oefening baart kunst. Heb je hier echt geen zin in? Dan koop gewoon een zakje met pompoenblokjes in de supermarkt. Dat kan namelijk ook gewoon!

Ingrediënten:

– 400 tot 500 gram pompoen
– een klontje boter
– 30 ml melk
– peper en zout

Garnering:
– feta kaas
– gehakte walnoten

Pompoen Puree Kerst recept

Hoe maak je het?

  1. Zorg dat je blokjes pompoen hebt van ongeveer gelijke grootte. Deze kun je nu koken tot hij zacht is. Kook de pompoen in gezouten water. Dit gaat vrij snel, nar 10 minuten zal het ongeveer gaar zijn.
  2. Verwarm in een pannetje wat melk en smelt de boter. Hier ga je nu de pompoen aan toevoegen en stampen tot je een puree hebt. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
  3. En ja, echt, thats it! Maak af met feta kaas en gehakte walnoten.
  4. Smakelijk eten!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.