Ontbijt/ Snacks/ Zoet

Recept: Pompoen muffins

Recept pompoen muffins www.jaimyskitchen.nl

Het pompoen seizoen is niet compleet zonder lekker pompoen muffins! De muffins zijn een lekker tussendoortje, of als snel ontbijt met een kopje koffie.

Pumpkin spice

Ik krijg er geen genoeg van! In plaats van dat kopje koffie kun je ook kiezen voor een pumpkin spice chai of misschien zelfs een pumpkin spice latte? Klinkt allemaal lekker toch?

Zelfgemaakte pompoen muffins voorbereiden

Om deze heerlijke pompoen muffins te maken moet je wel wat voorbereidingen treffen. Helaas is er in Nederland geen kant-en-klare pompoen puree te koop, zoals ze die in Amerika in een blik hebben. Zo heel erg is het niet, want daarom maak je verse pompoen puree, veel gezonder natuurlijk. Het is erg simpel, gewoon pompoen ongeveer in 12 minuten gaar koken en vervolgens tot een gladde puree stampen. That’s it! De pompoen puree breng je in de rest van het recept op smaak.

Recept pompoen muffins www.jaimyskitchen.nl
Recept: Pompoen muffins

Hoeveelheid: 8 kleine muffins
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:

120 gr bloem
1 zakje bakpoeder
50 gr kokosolie
50 ml melk (havermelk)
225 gr pompoen puree
2 tl speculaas- & koekkruiden
een snuf zout
2 el ahorn siroop
1 el pompoen pitjes
50 gr blande rozijnen

Benodigdheden:
muffin vorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng de pompoen puree met speculaas- en koek kruiden, een snuf zout en ahornsiroop.
  3. Smelt in de tussentijd de kokosolie in de magnetron of in een pannetje.
  4. Zeef de bloem en het bakpoeder. Meng vervolgens met de pompoen puree, kokosolie en melk tot een gladde massa. Meng ook de rozijnen hier doorheen.
  5. Verdeel dit over de muffin vorm in 8 vormpjes voor kleine muffins en in 6 vormpjes voor iets grotere muffins. Verdeel de pompoen pitten hier overheen. Zorg dat er geen rozijnen aan de bovenkant vrij liggen, deze verbranden snel. Bak de muffins gaat in ongeveer 30 minuten. Prik met een prikker in de muffins om te zien of deze gaar zijn. Komt de prikker er helemaal schoon uit? Dan zijn de muffins helemaal gaar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.