Nagerechten/ Zoet

Recept: Pompoen en speculaas kruiden repen

Ben jij nog op zoek naar iets wat je tijdens Sinterklaas avond op de tafel kunt zetten? Deze heerlijke pompoen & speculaas repen zijn een verrassende keuze!

Sinterklaas repen

In eerste instantie heb ik deze bars helemaal niet gemaakt met het oog op Sinterklaas. Samen met vriendinnen Mathilde en Sandra wilde we namelijk een gezonde lekkernij maken, in hoeverre dat gezond kan natuurlijk. Toen de bars eenmaal klaar waren, deed het ons zó aan Sinterklaas denken, dat we samen besloten dit pas online te zetten in de Sinterklaas periode. We hebben speculaas- en koekkruiden gebruikt waardoor het erg geschikt voor herfst en sinterklaas is.

Verrassende smaken

Zelf waren wij ontzettend blij verrast door het zelf bedachte recept. Het prettigst vinden wij zelf dat het geen onnodige toegevoegde suiker bevat. We werken in dit recept namelijk alleen met natuurlijke suikers, zoals die uit de dadels. Snel naar de ingrediënten!

Pumpkin Bars 2
Recept: Pompoen en speculaas kruiden repen

Ingrediënten:

1 flespompoen
150 gram Medjoul dadels
200 gram ‘gewone’ dadels
2 volle handjes walnoten
kokosrasp naar smaak
10 digestieve koekjes
2 tl koek- en speculaas kruiden
optioneel: ½ tot 1 theelepel cacaopoeder

Benodigdheden:
Bakpapier

Bereiding:

  1. Begin met het maken van de bodem. Meng de dadels met de walnoten in de keukenmachine, Voeg ook een ½ theelepel kaneel aan de boden toe. Als je het lekker vind, kun je ook een beetje cacaopoeder toevoegen.
  2. Waneer het goed gemengd is neem je een ovenschaal, bekleed deze met bakpapier en voeg de bodem toe. Duw het dadel mengsel in de vorm en laat deze goed uitharden. Dit kan in de koelkast, maar ook in de vriezer.
  3. Kook in de tussentijd de pompoen en maak je er een puree van. Laat goed afkoelen.
  4. De pompoen puree mag op smaak gebracht worden nadat deze goed afgekoeld is. Hier gebruik je de amandelpasta voor samen speculaas kruiden. Proef voor de exacte hoeveelheid.
  5. Wanneer de bodem goed gehard is, mag de pompoen puree er overheen verdeeld worden. Voeg je de kokosrasp en verkruimelde digestieve koekjes er over heen.
  6. Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.