Aziatisch/ Curry/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische pompoen curry met spinazie en kokosmelk

Recept Indiase vegetarische pompoen en spinazie curry www.jaimyskitchen.nl

Dit recept voor Indiase curry is vegetarisch en bevat heerlijke pompoen, spinazie en cashewnoten. De curry is heerlijk met zilvervlies rijst. In het recept geef ik een optie voor een makkelijke en een iets uitgebreidere variant.

Makkelijke curry en een authentiekere curry

In dit recept geef ik een optie voor een makkelijke en snelle curry waarbij garam masala en kurkuma gebruikt wordt. Dan hoef je niet teveel specifieke kruiden te kopen. Echter, geef ik ook een optie voor een iets uitgebreidere curry, met meer kruiden. Indien je een uitgebreide kruidenkast hebt, dan kun je deze variant gebruiken. De curry is zonder de extra kruiden ook erg lekker, want de garam masala is al een kruidenmengsel van verschillende kruiden. Voeg eventueel iets extra garam masala toe naar smaak. Let op; de ene garam masala is pittig, de andere niet. Voeg dus naar smaak eventueel chilipoeder toe.

Recept pompoen curry met spinazie www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegetarische pompoen curry met spinazie en kokosmelk

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

1 flespompoen
1 ui
3 teentjes knoflook
3 cm gember
1 tl kurkuma
1 el garam masala
400 ml tomaten passata
50-100 ml water
400 ml kokosmelk
300 gr spinazie
300 gr zilvervliesrijst
olie om in te bakken
zout naar smaak
optioneel: chilipoeder

Toppings:
koriander
cashewnoten

Optioneel voor extra smaak:
1 el curry blaadjes, 1 tl kardemom, 1 tl tl gemalen komijn, 1 el mosterdzaadjes

Bereiding:

  1. Schil en snijd de pompoen in blokjes. Snipper de ui en hak de gember en knoflook.
  2. Kook de rijst volgend de aanwijzingen van de verpakking.
  3. Fruit de ui aan in olie, op laag vuur tot de ui zacht is, voeg vervolgens gember en knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee en bak vervolgens alle kruiden mee voor ongeveer 1 minuut. Voeg de blokjes pompoen toe, bak nog eens 2 minuten en voeg een beetje water toe. Voeg na een paar minuten de tomaten passata en kokosmelk toe. Kook tot de pompoen gaar is en breng de curry indien nodig verder op smaak met zout of extra garam masala.
  4. Zet het vuur uit en roer vervolgens de spinazie door de curry. Hak de koriander grof. Serveer de curry met rijst, koriander en cashewnoten.

Recept: Vegetarische pompoen curry met spinazie en kokosmelk

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Hoe kun je op een makkelijke en lekkere manier meer veganistisch eten?
    11 maart 2019 at 08:00

    […] Maak bijvoorbeeld een heerlijke curry met veel groenten en kokosmelk, zoals deze pompoen curry. […]

  • Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

    Please visit this page to troubleshoot.