Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Pizza met Geitenkaas en Spekjes

Ohhh lekker comfort food. Gezond eten is heerlijk en je voelt je er goed door, maar af en toe heeft je soul ook gewoon comfort food nodig toch? En dan moet het onwijs lekker zijn. Diepvries pizza zul je niet snel bij mij zien, want áls ik pizza eet, moet het gewoon onwijs lekker zijn! En geloof mij, dat is deze met spekjes, geitenkaas en artisjokken.

Je zou zelfs pizza deeg zelf kunnen maken, maar comfort food moet ook niet te ingewikkeld zijn, dus ik haal het gewoon uit een pakje. Heb je tijd en zin om het zelf te maken? Doe het dan zeker weten, want het zal vast nóg lekkerder worden!

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

– 1 pakje koopmans pizza mix
– 100 gr spekjes
– 100 gr geitenkaas
– 150-200 gr gr creme fraiche
– 1 rode ui
– olijven
– 200 gr artisjokken
– Italiaanse kruiden
– rucola of veldsla

Pizza Bacon en Geitenkaas

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Bereid het deeg volgens de verpakking en verdeel het op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat dit gelijkmatig is. Vervolgens kun je hier de crème fraiche over verdelen.
  3. Ik vind het fijn om de spekjes alvast een beetje uit te bakken, dus dat doe ik tussendoor in een pannetje. Snijd ook de rode ui in halve ringen.
  4. Begin in de tussentijd met het beleggen van de pizza door de artisjokken, rode ui, olijven en geitenkaas te verdelen. Als laatste mogen hier de spekjes en Italiaanse kruiden aan toegevoegd worden.
  5. Nu mag de pizza in de oven, ongeveer voor 15 minuten of tot de randjes goudbruin zijn.
  6. Maak de pizza af met de sla en geniet!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply