Ontbijt/ Snacks/ Vega & Vegan

Recept: Peanutbutter Fruit Cups

Muesli en Havermout maakt mij zó gelukkig, het is zo veelzijdig!
Deze havermout cups staat echt al een tijdje op mijn kooklijstje, maar het kwam er steeds niet van. Jammer, want het was onwijs makkelijk om te maken en deze prachtige ontbijtjes of tussendoortjes maken mij erg happy. Ik vertel jullie graag hoe je deze maakt.

Je kunt de cups op twee manieren maken;
1. Je laat ze een nachtje opstijven in de koelkast.
2. Je bakt ze in de oven, dan zijn ze knapperiger.

Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar de tweede optie. Een beetje crunch is altijd lekker in een gerecht toch?!

Ingrediënten voor 3 cups:

– 3 el muesli
– 1 el notenpasta
– 1 tl gesmolten kokosolie
– 0,5 geprakte banaan
– fruit naar keuze
– kokosrasp

Ik koos voor rood fruit zoals kersen, rode druiven en aardbeien.

TIP: Om mooie cups te maken, kun je het beste een muffinblik gebruiken.

Peanut butter Fruit Cups

Hoe maak je het?

 1. Begin met het maken van de cups. Zonder oven? Begin dan het liefste de avond van tevoren, dan kunnen de cups opstijven in de koelkast. Indien je ze in de oven doet, verwarm dan de oven op 180 graden. Neem de muesli, meng dit met de notenpasta en een halve geprakte banaan.
 2. Vet nu het muffinblik in en vorm het muesli mengsel nu in het muffinblik. Maak er echt een cupje van met dikke randen en ruimte in het midden om straks het fruit in de leggen.
 3. Bak de cups ongeveer 7 minuten in de oven.
 4. Wanneer de cups klaar zijn, in de oven of na een nachtje in de koelkast, is het tijd om ze te vullen.
 5. Kies je favoriete fruit, maak af met wat kokosvlokken, maak een instagram foto en geniet!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Mayke
  13 september 2016 at 13:55

  Lijkt me superlekker, Jaimy! Perfect zondagochtendsontbijtje!

 • Reply
  Marleen
  24 september 2016 at 17:27

  Dit lijkt met écht superlekker en supermakkelijk! Ik zag net dat je het onder het pindakaas-artikel van Ohmyfoodness had geplaatst, ik moest dus even kijken of je er niet toevallig een recept van had staan op je blog. Dit ga ik ook snel maken!

  • Reply
   admin
   24 september 2016 at 19:17

   Wat leuk om te horen.
   Inderdaad echt heel makkelijk ook,. je kunt het ook een paar dagen in de koelkast bewaren.
   Zelf vond ik het lekkerst wanneer het wel even in de oven ging!

   Smakelijk alvast!

 • Reply
  Marleen
  24 september 2016 at 17:29

  Lijkt me superlekker! Ik zag dat je het onder het pindakaas-artikel van Ohmyfoodness had geplaatst, dus ik moest even op je blog kijken of je toevallig het recept had uitgeschreven. Ik ga dit snel maken!

 • Reply
  anne
  29 september 2016 at 08:39

  Heerlijk zijn ze, ik heb een tijdje terug een soortgelijk recept gemaakt voor het quaker ontbijtboek. Het ziet er zo feestelijk uit!

  • Reply
   admin
   29 september 2016 at 19:11

   Hee Anne,
   Wat leuk!
   Ik kom ook in het ontbijtboek, misschien kom ik je daar tegen!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.