Diner/ Hoofdgerechten/ Pasta/ Vis

Recept: Pasta met witte asperge en zalm

Recept pasta asperges zalm en citroen www.jaimyskitchen.nl

Zalm en asperges zijn altijd een goede combinatie. In dit recept combineer ik het met pasta en citroen, een heerlijk fris gerecht!

Hoe kun je het beste asperges bereiden?

Dit seizoen heb ik ontzettend veel asperge recepten gemaakt en zo heb ik dus ook een goede bereidingswijze voor het witte goud ontdekt. De asperges worden het lekkerst op deze manier. Schil de asperges en vul een ruime pan met koud water en een beetje zout. Voeg hierin de asperges en breng aan de kook. Kook ongeveer 5 minuten en zet dan het vuur uit. Laat de asperges ongeveer 5-10 minuten nagaren in de het water. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de asperges. Zo krijg je perfect gegaarde asperges!

Mijn favoriete recepten met asperges:

Onderstaand mijn lekkerste recepten met witte asperges, geniet ervan zolang het seizoen duurt!

  1. Asperges met ei en gezouten botersaus
  2. Asperges met Hollandse garnalen
  3. Caesar salade met ansjovis en asperges

Recept pasta asperges zalm en citroen www.jaimyskitchen.nl
Recept: Pasta met witte asperge en zalm

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

180-200 gr tagliatelle
500 gr ongeschilde asperges
2 moten zalm
1 (biologische) citroen
100 gr crème fraîche
2 el gehakte peterselie
2 tenen knoflook
1 witte ui
een scheutje kookwater
boter om in te bakken

Bereiding:

  1. Bereid de asperges als bovenin het recept beschreven. Snijd de asperges voor het koken in ongeveer 3 stukjes.
  2. Snipper in de tussentijd de ui en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie.
  3. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af. Bewaar een beetje van het kookvocht
  4. Bak in een pan de zalm in een beetje boter. Bak de zalm op laag vuur zodat deze lekker zacht van smaak blijft.
  5. Verhit een beetje boter in een pan en fruit het uitje aan. Voeg de knoflook toe zodra de ui glazig is. Bak de knoflook ongeveer 2 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de crème fraîche toe aan de pan en ongeveer een eetlepel kookwater van de pasta. Meng goed en voeg hierbij de gekookte stukjes asperge. Meng goed door.
  6. Voeg ook de tagliatelle toe aan de saus, voeg peterselie er doorheen en meng goed. Besprenkel met citroen.
  7. Serveer de pasta met asperges met de gebakken zalm.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.