Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met witte asperge en zalm

Pasta met witte asperge en zalm

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 180 gr -200 tagliatelle
  • 500 gr ongeschilde asperges
  • 2 moten zalm
  • 1 (biologische) citroen
  • 100 gr crème fraîche
  • 2 el gehakte petersie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 witte ui
  • scheutje een kookwater
  • boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zalm en asperges zijn altijd een goede combinatie. In dit recept combineer ik het met pasta en citroen, een heerlijk fris gerecht!

Hoe kun je het beste asperges bereiden?

Dit seizoen heb ik ontzettend veel asperge recepten gemaakt en zo heb ik dus ook een goede bereidingswijze voor het witte goud ontdekt. De asperges worden het lekkerst op deze manier. Schil de asperges en vul een ruime pan met koud water en een beetje zout. Voeg hierin de asperges en breng aan de kook. Kook ongeveer 5 minuten en zet dan het vuur uit. Laat de asperges ongeveer 5-10 minuten nagaren in de het water. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de asperges. Zo krijg je perfect gegaarde asperges!

Mijn favoriete recepten met asperges:

Onderstaand mijn lekkerste recepten met witte asperges, geniet ervan zolang het seizoen duurt!

  1. Asperges met ei en gezouten botersaus
  2. Asperges met Hollandse garnalen
  3. Caesar salade met ansjovis en asperges

Bereiding

Stap 1

Bereid de asperges als bovenin het recept beschreven. Snijd de asperges voor het koken in ongeveer 3 stukjes.

Stap 2

Snipper in de tussentijd de ui en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie.

Stap 3

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af. Bewaar een beetje van het kookvocht Bak in een pan de zalm in een beetje boter. Bak de zalm op laag vuur zodat deze lekker zacht van smaak blijft. Verhit een beetje boter in een pan en fruit het uitje aan. Voeg de knoflook toe zodra de ui glazig is. Bak de knoflook ongeveer 2 minuten mee op middelhoog vuur.

Stap 4

Voeg vervolgens de crème fraîche toe aan de pan en ongeveer een eetlepel kookwater van de pasta. Meng goed en voeg hierbij de gekookte stukjes asperge. Meng goed door.

Stap 5

Voeg ook de tagliatelle toe aan de saus, voeg peterselie er doorheen en meng goed. Besprenkel met citroen.

Stap 6

Serveer de pasta met asperges met de gebakken zalm.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten asperge pasta zalm diner lente witte asperges asperges tagliatelle

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴