Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met witlof en roomsaus

Pasta met witlof en roomsaus

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 6 zongedroogde tomaten
  • 160 gr pasta
  • 400 gr witlof
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml room
  • Parmezaanse kaas
  • 30 gr walnoten
  • 1 citroen
  • zwarte peper en zout
  • optioneel: honing of ahorn siroop

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Romige pasta is comfort food, toch? Deze romige saus is gevuld met lekker veel witlof, zongedroogde tomaatjes en citroen voor de frisheid. Deze vegetarische pasta is helemaal af met gehakte walnoten.

Pasta met witlof

Niet iedereen is gek op witlof, maar in deze pasta is de witlof echt heerlijk! Het past ontzettend goed bij de zongedroogde tomaatjes en knapperige walnoten. Velen vinden witlof bitter, maar slechts het hart kan bitter zijn. Houd je hier niet zo van? Snijd het dan weg. Vind het het bittere wel lekker? Laat het dan gewoon erin zitten! Mocht het dan toch nog een beetje te bitter naar jouw smaak zijn, dan kun je een beetje honing of ahorn siroop toevoegen. Zelf heb ik dit niet gedaan in dit recept.

Bereiding

Stap 1

Snijd de witlof door midden en verwijder de harde kern. Snijd nu de rest van de witlof in reepjes.

Stap 2

Snipper het uitje fijn en hak de knoflook. Snijd reepjes van de zongedroogde tomaten en hak de walnoten alvast grof.

Stap 3

Breng een pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 4

Verhit een beetje olie in een pan. Indien je zongedroogde tomaat op olie gebruikt, giet dan een beetje van deze olie in de pan, deze heeft ontzettend veel smaak! Fruit hier de gesnipperde ui in en voeg de knoflook toe als de ui glazig is.

Stap 5

Voeg vervolgens witlof eraan toe en roerbak een paar minuten mee. Voeg room toe aan de groenten en breng op smaak met peper, zongedroogde tomaatjes, zout en citroensap. Is de witlof nog iets te bitter voor je? Voeg dan nu een beetje honing of ahornsiroop toe.

Stap 6

Giet de pasta af en meng met de romige witlof saus. Verdeel de walnoten over de pasta. Rasp hier een beetje Parmezaanse kaas aan toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten witlof pasta vegetarisch italiaans walnoten diner makkelijk & snel vegan zongedroogde tomaat

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴