Diner/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijd/ Pasta/ Vega & Vegan

Recept: Pasta met witlof en roomsaus

Recept Pasta witlof met roomsaus www.jaimyskitchen.nl

Romige pasta is comfort food, toch? Deze romige saus is gevuld met lekker veel witlof, zongedroogde tomaatjes en citroen voor de frisheid. Deze vegetarische pasta is helemaal af met gehakte walnoten.

Pasta met witlof

Niet iedereen is gek op witlof, maar in deze pasta is de witlof echt heerlijk! Het past ontzettend goed bij de zongedroogde tomaatjes en knapperige walnoten. Het geheim voor lekkere witlof is het eruit snijden van de harten. Deze kunnen namelijk bitter zijn en dat is nu net wat we niet willen. Mocht het dan toch nog een beetje te bitter naar jouw smaak zijn, dan kun je een beetje honing of ahorn siroop toevoegen. Zelf heb ik dit niet gedaan in dit recept.

Recept Pasta witlof met roomsaus www.jaimyskitchen.nl
Recept: Pasta met witlof en roomsaus

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

6 zongedroogde tomaten
160 gr pasta
400 gr witlof
1 witte ui
2 tenen knoflook
200 ml room
Parmezaanse kaas
30 gr walnoten
1 citroen
zwarte peper en zout
optioneel: honing of ahorn siroop

Bereiding:

  1. Snijd de witlof door midden en verwijder de harde kern. Snijd nu de rest van de witlof in reepjes.
  2. Snipper het uitje fijn en hak de knoflook. Snijd reepjes van de zongedroogde tomaten en hak de walnoten alvast grof.
  3. Breng een pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  4. Verhit een beetje olie in een pan. Indien je zongedroogde tomaat op olie gebruikt, giet dan een beetje van deze olie in de pan, deze heeft ontzettend veel smaak! Fruit hier de gesnipperde ui in en voeg de knoflook toe als de ui glazig is.
  5. Voeg vervolgens witlof eraan toe en roerbak een paar minuten mee. Voeg room toe aan de groenten en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Is de witlof nog iets te bitter voor je? Voeg dan nu een beetje honing of ahornsiroop toe.
  6. Giet de pasta af en meng met de romige witlof saus. Rasp hier een beetje Parmezaanse kaas aan toe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.