Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met tonijn tomatensaus

Pasta met tonijn tomatensaus

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr spaghetti
  • 400 ml gepelde tomaten
  • 1 blikje tonijn
  • 75 gr erwtjes
  • 3 bleekselderij
  • 4 ansjovis filets
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el kappertjes
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 50 ml kookroom
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijk makkelijk en snel pasta recept met een tomaten saus met tonijn, erwtjes en bleekselderij.

Snel pasta recept maken

Dit pasta gerecht is mijn uitvlucht wanneer ik even niet weet wat ik moet koken. Een bord pasta is altijd goed! Vaak heb ik alle ingrediënten voor dit recept in huis, dus is het een perfecte keuze voor een lazy sunday. Je kunt afwisselen met groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. In mijn geval was dit bleekselderij en erwtjes, maar ook aubergine, courgette of wortel is lekker.

Combineer het met een salade

Een lekkere frisse salade zoals mijn witlof-bleekselderij salade of knolselderij salade erbij en je maaltijd is compleet!

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en smelt de ansjovis hier in. Voeg daarna het uitje en de knoflook toe.Schil de bleekselderij, je wilt dat de draden verwijderd zijn. Snij vervolgens in kleine stukjes.

Stap 2

Wanneer de ui glazig is, voeg je de bleekselderij toe, laat 2 minuutjes bakken en voeg de tomatenpuree toe. Verhit deze, zodat de zure smaak milder wordt. Voeg nu de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.

Stap 3

Voeg de tonijn, de erwtjes en de kappertjes toe aan je tomatensaus. Laat dit nu op zacht vuur pruttelen tot de pasta gaar is. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je de helft van de saus toe aan de pasta. Roer dit nog even goed door op laag vuur zodat de pasta de smaken van de saus goed opneemt, voeg ook de kookroom toe.

Stap 4

Serveer de pasta met een lekkere schepe saus boven op en maak het af met vers geraspte Parmezaanse Kaas.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten bleekselderij tonijn pasta tomatensaus

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴