Diner/ Hoofdgerechten/ Pasta/ Vega & Vegan

Recept: Pasta met geroosterde paprika pesto

Pasta met oranje paprika pesto www.jaimyskitchen.nl

Deze pasta met zelfgemaakte pesto van geroosterde oranje paprika staat lekker snel op tafel. Wist jij dat dat oranje paprika’s 3x meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? Lekkere, snelle én gezonde maaltijd dus!

Oranje paprika’s zijn gezonde groenten

Naast het hoge gehalte Vitamine C in de oranje paprika, bevat het ook veel betacaroteen voor de ogen en huid. Het is dus echt een superfood kun je wel zeggen. En buiten het feit dat ze gezond zijn, is het oranje kleurtje natuurlijk mooi én typisch Hollands! We eten met onze ogen een beetje mee, dus de oranje paprika is een perfect ingrediënt om je gerechten mee op te fleuren. Trouwens, op www.oranjepaprika.eu kun je nog veel meer inspiratie en recepten vinden met deze heerlijke groente!

Powerfood voor de Oranje Leeuwinnen

Want voor wie is oranje powerfood nu beter als voor de Oranje Leeuwinnen, oftewel de vrouwen uit het Nederlands Vrouwen Elftal, die vandaag spelen in Frankrijk in het WK tegen Canada. Hoe kunnen wij hen beter support bieden door een lekkere oranje maaltijd op tafel te zetten?

Pasta gele paprika pesto recept www.jaimyskitchen.nl
Recept: Pasta met geroosterde paprika pesto

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

200-250 gr pasta
40 gr rucola
2 el kappertjes
50 gr olijven

Pesto:
3 oranje paprika’s
100 gr cashewnoten
1 el citroensap
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
1 tl paprika poeder
zout

Benodigdheden:
een keukenmachine

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden en grill de paprika’s. Meer tips hiervoor lees je in de ‘Hoe rooster je paprika’s blog’. Pel de schil van de paprika’s en voeg deze samen in een keukenmachine met de overige ingrediënten van de pesto. Pulseer de ingrediënten tot een pesto die niet te fijn is, met stukjes van de cashewnoten.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af als deze gaar is. Snijd de olijven in stukjes.
  3. Voeg de pesto bij de gekookte pasta en meng goed door. Voeg hierbij ook de kappertjes en olijven.
  4. Serveer de pasta met geroosterde paprika pesto met een beetje rucula.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply