Diner/ Hoofdgerechten/ Kerstrecepten/ Pasta/ Vis

Recept: Pasta met Hollandse garnalen en venkel

Recept pasta met Hollandse garnalen venkel en dragon www.jaimyskitchen.nl

Dit recept bevat mijn favoriete kleine smaakmaker: de Hollandse garnaal! Samen met venkel, erwten en dragon is dit een heerlijk pasta gerecht. Als je het mij vraagt is het een feestelijk recept!

Hollandse garnalen – de kleine smaakmaker

Begin van de maand ging ik naar een diner georganiseerd door Het Nederlands Visbureau en Foodcabinet. We vaarden met een boot door Den Bosch en aten een heerlijk 3-gangen diner gekookt door TV & Healthy Chef Mathijs Vrieze. Al eerder schreef ik hier over en nu is het mijn beurt om aan de slag te gaan met de garnalen uit de Noordzee. De kleine garnaaltjes zijn échte smaakmakers, dus ook in deze pasta zorgen ze voor veel smaak.

Pasta met venkel en dragon

Deze twee ingrediënten zijn een heerlijke combinatie. Dat samen met een romige saus maakt dit een heerlijke pasta en perfect voor een doordeweekse maaltijd. Het recept staat namelijk binnen 20 minuten op tafel. Toch is het wel een feestelijk recept, dus mocht je voor een feestelijke gelegenheid op zoek zijn naar een snel recept dan is dit een goede keuze. Je kunt zelf kiezen welke pasta je lekker vindt, maar ik kan spaghetti, linguine of tagliatelle aanraden. Mocht je geen dragon kunnen vinden, dan is dit recept ook erg lekker met verse dille.

Recept pasta met Hollandse garnalen venkel en dragon www.jaimyskitchen.nl
Recept: Pasta met Hollandse garnalen en venkel

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
50 gr Hollandse garnalen
160 gr pasta (linguine)
200 ml room
150 gr erwten
1 venkel knol
7 gr dragon
2 el citroensap
peper en zout

Bereiding:

  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Snijd de venkel in reepjes en bak dit in een beetje boter.
  3. Hak de dragon fijn.
  4. Als de venkel gaar is, voeg dan room, citroensap en dragon toe. Laat een paar minuten pruttelen en voeg vervolgens ook de erwten toe. Laat nog een paar minuten op laag vuur aan staan en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de venkel-room saus met de pasta en serveer vervolgens met de Hollandse garnalen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply